Eddie Murphy vodit će dodjelu Oscara

Eddie Murphy vodit će 84. svečanu dodjelu Oscara, najavili su producenti Brett Ratner i Don Mischer.

Eddie Murphy (Foto: David Shankbone / Wikipedia)

Glumac i komičar po prvi put će se naći u ulozi voditelja dodjle Oscara koja je planirana za 26. veljače iduće godine u Kodak Theateru u Los Angelesu. U priopćenju stoji kako je Eddie Murphy iznimno počašćen angažmanomu kojem su briljirale njegove kolege Chris Rock 2005. i Hugh Jackman 2009. godine.

Dakle, Oscari opet okreću kormilo i priklanjaju se starijim i iskusnijim glumcima i jednom voditelju ceremonije, dok se napušta prošlogodišnji koncept s mladim, šarmantnim, ali neiskusnim voditeljskim parom  kao što su se pokazali Anne Hathaway i James Franco. Podsjećamo da je 83. dodjela Oscara proglašena jednom od najdosadnijih u povijesti.

„Eddie je komičarski genije. On je jedan od najvećih i ujedno najutjecajnijih komičara koji nastupaju uživo. Obzirom na njegovu ljubav prema filmu, poznavanju povijesti istog, znam da će donijeti uzbuđenje, spontanost i komediju na pozornici showa koji produciramo Don i ja“, stoji u priopćenju Bretta Ratnera, jednog od producenata.

Eddie Murphy nominiran je 2006. za Oscara za sporednu muški ulogu u filmu „Dreamgirls“, ali je izgubio od Alana Arkina (Little Miss Sunshine“).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X