Eddie Vedder o gubitku Chrisa Cornella: Još uvijek se nisam s tim suočio

Eddie Vedder se otvorio o utjecaj smrti Chrisa Cornella na njega u novom radijskom intervjuu.

Eddie Vedder i Chris Cornell (Foto: Wikipedia)

Nastupajući u showu Howarda Sterna, frontmen Pearl Jama raspravljao je o svojim stalnim iskustvima borbe s tugom nakon Cornellova samoubojstva još 2017. godine.

“Morao sam donekle poricati”, rekao je Vedder. “Ni ne osjećam se kao da sam imao izbora. Jednostavno sam se prestrašio kamo bih dospio ako bih si dopustio osjetiti ono što moram osjetiti, ili ono što sam instinktivno želio osjetiti, ili koliko sam se osjećao mračno kao da ću i ja otići. I budući da ga nisam vidio tako često u posljednjih 10 godina – vjerojatno samo, otprilike, četiri ili pet puta, i obično na svirci ili slično – još uvijek se nisam s tim sučio. Vjerujem da ću očvrsnuti kako vrijeme bude prolazilo”, izjavo je Eddie Vedder.

Vedder je rekao da su on i Cornell bili bliski prijatelji, “i to ne samo zato što smo bili s iste scene i iz istog grada.” Nastavio je: „Družio bih se s njim izvan benda više nego čak i drugi momci iz benda, a nisam znao toliko ljudi u Seattleu. Tako bismo išli u lude planinarske avanture, ili bi se vozili brdskim biciklima, ili bismo progonili psa po kiši dok smo pili usrano pivo – i bilo je cool. I to nije imalo nikakve veze s ničim poput druženja s drugim glazbenicima, ili s nekim L.A. životom. Bilo je jednostavno cool. Kao, uau, to je ono što uvijek citiram – legitimna rock zvijezda, to je ono što on radi – u subotu navečer progoni psa na kiši sa svojim prijateljem s 12 limenki jeftinog Schmidta.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X