Edge progovorio: U2 nije nikad utajio porez!

U2 nije utajivač poreza, kao ni njeni članovi, tvrdi gitarist The Edge. Glazbenik je progovorio o optužbama raznih aktivističkih grupa koje ih optužuju da su utajile porez Irskoj time što je skoro cjelokupni biznis grupa preselila u Nizozemsku.

Edge (Foto: Wikipedia)

Edgeovu reakciju nije izazvala subverzivna akcija aktivista Art Uncuta koji su tijekom  nedavnog nastupa grupe U2 na Glastonburryju krenuli bacati lažne novčanice i razvijati transparente, već pismo Simona Moroneya, američkog državnog financijskog službenika. Moroney je kritizirao Benjamina Cardina, senatora Marylanda za podršku kampanje za borbu protiv siromaštva (Anti-poverty campaign) „One“ pjevača Bona Voxa kojeg je naveo kao jednog od najgorih primjera kad je u pitanju utaja poreza.

Edge je reagirao službenim priopćenjem u kojem navodi kako su porezne kartice svih članova U2-a, kao i same grupe besprijekorno čiste. „Nitko od glazbenika grupe nikad nije izbjegao plaćanje poreza, a to nemaju namjeru učiniti ni u budućnosti“, stoji u Edgeovoj izjavi, koja u nastavku donosi slijedeće: „U2 i njeni članovi platili su milijune dolara poreza Američkom poreznom servisu (United States Internal Revenue Service) tijekom proteklih godina.“

Podsjećamo da je na Glastonburryju je došlo i do fizičkog nasilja nad aktivistima Art Uncuta od strane osiguranja u trenutku kad su razvili veliki transparent na kojem je pisalo „U pay tax 2?“.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X