Edge progovorio: U2 nije nikad utajio porez!

U2 nije utajivač poreza, kao ni njeni članovi, tvrdi gitarist The Edge. Glazbenik je progovorio o optužbama raznih aktivističkih grupa koje ih optužuju da su utajile porez Irskoj time što je skoro cjelokupni biznis grupa preselila u Nizozemsku.

  •  
  •  
Edge (Foto: Wikipedia)

Edgeovu reakciju nije izazvala subverzivna akcija aktivista Art Uncuta koji su tijekom  nedavnog nastupa grupe U2 na Glastonburryju krenuli bacati lažne novčanice i razvijati transparente, već pismo Simona Moroneya, američkog državnog financijskog službenika. Moroney je kritizirao Benjamina Cardina, senatora Marylanda za podršku kampanje za borbu protiv siromaštva (Anti-poverty campaign) „One“ pjevača Bona Voxa kojeg je naveo kao jednog od najgorih primjera kad je u pitanju utaja poreza.

Edge je reagirao službenim priopćenjem u kojem navodi kako su porezne kartice svih članova U2-a, kao i same grupe besprijekorno čiste. „Nitko od glazbenika grupe nikad nije izbjegao plaćanje poreza, a to nemaju namjeru učiniti ni u budućnosti“, stoji u Edgeovoj izjavi, koja u nastavku donosi slijedeće: „U2 i njeni članovi platili su milijune dolara poreza Američkom poreznom servisu (United States Internal Revenue Service) tijekom proteklih godina.“

Podsjećamo da je na Glastonburryju je došlo i do fizičkog nasilja nad aktivistima Art Uncuta od strane osiguranja u trenutku kad su razvili veliki transparent na kojem je pisalo „U pay tax 2?“.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X