Edi Maružin i Marco Grabber postali Dva Kuntenta i snimili pjesmu ‘A u p.m.!’

Doba je korone, poplava i potresa, ali kao i uvijek, svako zlo izgnjezdi neko dobro. Bili su to prvi dani oslobađanja od potpune karantene i disocijalizacije, svatko je bio željan malo društva i smanjivanja socijalne distance, kad su se u Maružinima sreli Marco Grabber i Edi Maružin i odmah tu distancu smanjili. Kliknuli su se.

Dva Kuntenta (Foto: Marijana Banko – NuNu Productions)

Edi Maružin polako je završavao rad na svom novom albumu i kad je Marco taj projekat čuo, nije trebalo puno da se dogovore o suradnji. Odabrali su pjesmu i dogovor je pao – Marco će tu pjesmu isproducirati na svoj način i dati svoje viđenje te pjesme. Nakon višestrukih dolazaka, dogovora, izmjenjivanja mišljenja, druženja i popijenih boca dobrih vina, Marco je radni materijal pokupio, odnio u Ljubljanu i uz par svojih prijatelja, pjesmi dao novo ruho. “A u p.m.!”

Da, tako se zove pjesma – “A u p.m.!” Pjesma o umoru, starosti i dugom putu. Ali da to ne mora biti tako strašno, pokazao je Edi kroz svoj sarkastični tekst i psihodelični trance blues, što je Marko optimizirao svojim udjelom i pristupom i jedna nova, prilično atipična pjesma za naše područje, bila je gotova. Vedra i vesela, na kraju. “A u p.m.!” Pokupili su još svojih par prijatelja, snimatelja Danijela Bartolića, montažerku/snimateljicu Marijanu Banko, mentora i inspicijenta Dražena Dobrilu te rovinjsko-zagrebačko-sveistarsku legendu Alena Matošovića Toppsy-a Rašku….kako ga sve nisu zvali i snimili su video spot.

Kanfanarski štacijon i vlakovi još je jednom bili su prizorište za Edijevu glazbu, a u njemu se dobro našao i Marco, sad i kao režiser spota. Oba kuntenta. “Dva kuntenta”, Edi Maružin i Marco Grabber, tako su se u istom trenu nazvali. Dva svijeta su se spojila, a koliko je to dobro, procijeniti ćete vi sami kad preslušate pjesmu. I o tome ovisi budućnost ovog čudnog, ali efikasnog dvojca. A u p.m.!

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X