Edo Maajka i Playground Hustle u dvorištu Medike – hrpa pozitivne energije

Jučer su nam u dvorištu Medike Edo Maajka i Playground Hustle priredili odličnu hip-hop večer.

Edo Maajka u dvorištu Medike (Foto: Sarah Agić / Balkan Rock)

Nakon svih procedura na koje se još trebamo naviknuti ušli smo u dvorište Medike. Večer je otvorio sjajni tandem Playground Hustle. Gledao sam ih prvi put, ali siguran sam ne i zadnji i prava je šteta što ih nije veći broj ljudi popratio od samog početka. Megi i Ivona razvaljuju svojom kombinacijom repa i psihodelije, beatovi su bomba a Megin nastup odličan. Sve skupa sjajno, energično i žestoko. “Igle”, “Mladež bez boga”, “Nije me briga” i ostale stvari odlično su predstavljene. Priču o njima ću zaključiti riječima Ede Maajke s kojim sam razgovarao tijekom njihovog nastupa: “Ovo je za mene pravi moderni rep. Playground Hustle zaslužuju puno više pažnje i medijskog prostora i nadam se kako će ga i dobiti.”

Playground Hustle u dvorištu Medike (Foto: Sarah Agić / Balkan Rock)

Nakon njih Edo je krenuo sa svojim nastupom a kao DJ pratila ga je Ivona iz Playground Hustlea. Već puna Medika skakala je na “Slušaj mater”, “Trpaj”, a “Panika” je zasigurno zbog svoje tematike zazvučala nevjerojatno aktualno kao da je napisana jučer a ne 2011. godine. Sve je teklo savršeno, Edo je izrazio žaljenje što ne može nastupiti s bendom ali rekao je kako se radi na tome da možda idući mjesec ga čujemo i u toj varijanti, a tada ćemo ćuti i pjesme s aktualnog albuma “Put u plus” s kojeg smo sinoć čuli jedino “No pasaran” i nešto drugačije, ali odlično “Izdajničko kolo”.

Stvar “Sve prolazi” Edo je posvetio preminulom Miri Vidoviću iz Morris studija, prethodno ispričavši koliko ga je potresla njegova smrt prošlog tjedna. U jednom je trenutku rekao kako se kao umjetnik mora početi navikavati da živi bez aplauza, no sudeći po koncertu, Edo se ne treba bojati za aplauz i buku publike u kojoj god varijanti nastupao. Sve je završeno s “No sikiriki”, a krcati pozitivnom energijom otišli smo s ovog odličnog koncerta.

Teško je prognozirati kada ćemo gledati novi koncert Ede Maajke no, ovo je bila svirka koja je nekako udahnula barem na kratko misao kako će se postepeno ipak sve vratiti na staro. U svakom slučaju, bila je to lijepa i pozitivnom energijom ispunjena hip-hop večer.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X