Edo Maajka u Vintage Industrialu – ne traži dokaze

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru u petak je obilježena je Noć vještica, koja je dakako bila i početak produženog vikenda, uz zvukove klasičnog hip hopa iz bosanske domaće kuhinje.

Edo Maajka na Halloween u Vintage Industrialu (Foto: Zvonimir Bregeš / Sound-Report)

Vintage Industrial je bio potpuno prazan u dijelu pred šankom, a koncertni prostor bio je, očekivano, dupkom pun. Za razliku od neke obične večeri u ovom kultnom klubu, u četvrtak su se u publici mogle sresti i redovnice, a bilo je i vještica, zombija, skeletona, najnovijih Jokera, Spidermana, potpuno crnih žena, žena s rozim perikama te ubojica iz susjedstva, koji su na dnu šanka promatrali situaciju, naoko nemaskirani.

Edo je ovaj put bio bez benda, ali malo je reći da ga je dostojno zamijenio DJ Oli Dobolli, a veliki plus moram poslati i toncu Draženu koji je (opet) odlično uštimao sve zvukove tako da bas osjetimo u stopalima, ali da nam viši tonovi ipak ne paraju uši. Dodajte tome DJ Frajmana, koji se pobrinuo za ples nakon svirke, i vrhunsku ekipu iza šanka i ne morate dugo zamišljati kakva je bila atmosfera ovogodišnje Noći vještica.

Edo je u Zagrebu toliko rado viđen gost da postaje domaćin. Bio i na Rujanfestu, u Rockmarku je prije par tjedana potpisivao ploče i reizdanog prvijenca “Slušaj mater”, a sad je napunio i Vintage Industrial. Iako je bio bez benda, stejdž nije bio prazan jer je Oli cijelo vrijeme podizao ruke, a time i ljude, a Edo je pičio u polukrugu oko DJ pulta. Maknite mu tetovaže s ruku, i to je onaj isti klinac koji je prije dvadesetak godina u emisiji Briljanteen s osmjehom predstavio svoj demo album “Slušaj mater” (izdan nešto kasnije, 2002.). Na zadnjoj pjesmi pustio je par ljudi iz publike da s njim na bini bace čagicu, a opće oduševljenje nastupilo je kad je Edo otkrio da je jedan od njih i stanoviti Slovenac iz prvog reda s kojim je komunicirao čitav koncert.

Edo Maajka na Halloween u Vintage Industrialu (Foto: Zvonimir Bregeš / Sound-Report)

Slovenac je bio jedan od onih u publici koji su od prvog do zadnjeg slova s Edom repali hitove poput “Sve prolazi” (dakako bez Saše Antića koji feata na ovoj stvari iz 2008.) ili par godina starije “Bombe”. Najveći kaos nastupio je uz “Prikaze”, stvar kojoj smo slavili 18. rođendan baš na All Hallows’ Eve, kojoj je malo proširio tekst i dodao mu refren klasika “Draga moja vlado”. Zaplovili smo na kraju i u narodnjačke vode uz “Pržiiiii”, a Edo je pokazao da ima zavidno dug dah, i to na svim samoglasnicima, od kojih je primijetio da je u dosta popularno.

Zadnja stvar bila je “No sikiriki”, a onda se desilo nešto što još nisam vidjela. Koncert je završio, odslušali smo čitavu stvar velikog Boba Marleyja “Is This Love”, a tek onda je publika počela skandirati Edino ime – i on se vratio na bis! Obično kad čujemo muziku s razglasa, to znači da izvođači ne žele izaći na bis i da ih ne trebamo ni zvati, ali Edo nije mogao odoljeti svojim zagrebačkim jaranima, jer “To mora da je ljubav”. Uz nju, odsvirao je još “Obećanu riječ” i “No Passaran”, a nije se opet vraćao, iako je skandiranje potrajalo još par minuta.

Edo ima taj zarazni smijeh i zna kako podići ekipu oko sebe, bilo da je u jazzy odijelu s vrhunskim bendom, bilo da je u najobičnijoj majici kratkih rukava i vrhunskim beatovima. U četvrtak je bio opušten kao da su i izvan ograde na Savskoj svi problemi mali ko kikiriki. S takvom silom na stejdžu, ne mora biti Halloween da bi večer bila magična.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X