Edu Sheeranu prijeti tužba od 100 milijuna dolara zbog navodnog plagiranja pjesme Marvina Gayea

U pjesmi ‘Thinking Out Loud’ ukrao je melodiju, harmonijski progres i ritmičke komponente ‘Let’s Get It On’ Marwina Gayea, stoji u tužbi.

Ed Sheeran i Marvin Gaye (izvor: Wikipedia)

U tužbi izričito stoji da Sheeranov mega hit “Thinking Out Loud” plagira Gayevu “Let’s Get It On”. Tužba je navodno incijalno podignuta još 2016. godine i to od obitelji Eda Townsenda koji je s Gayem zajednički napisao pjesmu. Townsendova obitelj tada je tvrdila da je Sheeran u spornoj pjesmi preuzeo različite elemente iz Gayeve ‘Let’s Get It On’, uključujući i melodiju, harmonijski progres i ritmičke komponente.

Kako izvještava TMZ, tužbi se sada pridružila još jedna stranka za isti slučaj kršenja autorskog prava. Riječ je o kompaniji Structured Asset Sales koja je otkupila jednu trećinu prava na Gayev seminalni hit. Od Sheerana posljedično potražuju čak 100 milijuna dolara. Usporedite dvije pjesme u videima ispod.

Podsjećamo, Gayeva ‘Let’s Get It On’ zasjala je na broju jedan Billboardove ljestvice 8. rujna 1973. godine. Sheeranova ‘Thinking Out Loud ‘- isto broju jedan četrdeset i jednu godinu kasnije – postala je prvi singl ikada koji je čitavu godinu proveo unutar britanske Top 40 ljestvice.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X