Edukacije i razgovorni program 18. Liburnia Film Festivala

Sve je spremno za 18. Liburnia Film Festival što će se održati od 24. do 28. kolovoza u Opatiji. Kvarnerska stara dama ugostit će autore 33 dokumentarna filma, od kojih će njih čak 15 imati svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru. Osim, filmskog programa organizatori su pripremili edukativni i razgovorni program koji je za sve zainteresirane besplatan.

Filmska početnica Liburnia film festivala

Djeca od 7 do 10 godina mogu se aktivno uključiti u istraživanje filma na još jednoj Filmskoj početnici. Ove godine bavit će se stop animacijom, a tema je Zemlja u Svemiru. Polaznici će kroz tri dana proći kroz osnove stop animacije: izrada flipbooka, crtanje, gledanje, slušanje, snimanje. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Radionica će se održavati od 25. do 27. kolovoza od 19 do 20 sati u Kulturnom domu Zora(Nikole Tesle 2, Opatija).Za prijavu na radionicu potrebno je poslati mail na [email protected] do 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.

Radionica Prvi put snimam je zamišljena kao četverodnevno druženje tijekom kojeg polaznici u manjoj grupi prolaze kroz sve faze stvaranja dokumentarca. Zajednički odabiru temu, istražuju ju, odluče što će snimati, snime to i potom montiraju. Od polaznika se ne očekuje nikakvo predznanje, važna je samo dobra volja i želja za učenjem. Radionica će se održati od 24. do 27. kolovoza u prostorima Kulturnog doma Zora i na otvorenom. Prijaviti se može slanjem maila na [email protected] do srijede, 19. kolovoza. U mailu je potrebno navesti svoje ime i prezime, broj mobitela, mail, dob i kroz rečenicu-dvije kratko opisati o čemu biste željeli snimati svoj prvi film.

Sa željom da publika dobije priliku postaviti pitanja o filmovima koji se prikazuju u konkurenciji za nagrade, LFF već nekoliko godina organizira Piće s autorima. Razgovori su otvoreni za javnost, a održavaju se u Caffe baru Eugenian (Vjekoslava Spinčića 9, Opatija) dan nakon što su filmovi prikazani u večernjem programu. Dođite na Piće s autorom svaki dan od 25. do 28. kolovoza u 16:30 koje će moderirati Dina Pokrajac.

U četvrtak, 27. kolovoza, s početkom u 18:30, u Vili Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija) u sklopu popratnog programa Stanje pripravnosti, održat će se okrugli stol pod nazivom Mali i veliki (faš)izmi. Na okruglom stolu, koji će moderirati Boris Ružić, razgovarat ćemo s redateljima koji su snimali filmove o jačanju ekstremne desnice diljem Europe. Njihove filmove moći ćete pogledati u programu 18. Liburnia Film Festivala od ponedjeljka do petka u Opatiji.

Dana Budisavljević održat će case study predavanje o „Dnevniku Diane Budisavljević“, filmu koji je obilježio 2019. godinu dobivši više od 17 nagrada. Autorica će naglasak staviti na istraživački proces koji je prethodio nastanku filma, stvaranju hibridnog žanra igrano-dokumentarnog filma te kino distribuciji. Case study će se održati u petak, 28. kolovoza, u Vili Antonio u 18 sati. Iste večeri, na maloj Ljetnoj pozornici, nakon dodjele nagrada, bit će prikazan i film „Dnevnik Diane Budisavljević“ koji će zatvoriti 18. Liburnia Film Festival.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X