Einstürzende Neubauten prvi headlineri 2. SuperUho Festivala

Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines i Rosetta prvi su najavljeni izvođači za 2. izdanje šibenskog SuperUho festivala.

2. SuperUho Festival
2. SuperUho Festival

“Proces nastanka benda odvijao se brzo, efektivno i iskreno što je rezultiralo originalnošću i visokoj umjetničkoj vrijednosti stvaralaštva koja dan danas traje i razvija se. Pri snimanju prvog albuma “Kollaps” 1981. godine, a i na svom prvom nastupu 1980. godine frontman benda odlučuje da se bubanj neće koristiti u daljnjem radu. Kao ritam sekciju koriste ručno izrađene instrumente od čeličnih konstrukcija, plastičnih cijevi, čekića, drveta i ostalih materijala sa smetlišta u kombinaciji s više električnih gitara, vokalima, klavijaturama i ostalim ručno rađenim perkusijama.” – znate jako dobro o kome je riječ. Kao prvog headlinera šibenski festival SuperUho najavljio je pionire konceptualne industrial glazbe, kultni njemački bend Einstürzende Neubauten.

King Khan And The Shrines, drugo je festivalsko ime. – Indijskog porijekla, rođen i odrastao u Kanadi, King Khan je tijekom 90-ih godina svirao u pregršt bučnih garažnih rock’n’roll bendova od kojih treba izdvojiti The Spaceshits, poznate po nasilnim i krajnje kaotičnim koncertima. King Khan And The Shrines je deveteročlani bend formiran po konceptu funk/soul bendova 70-ih, ali u izvedbi izvanstandardne psihodelične, krajnje zabavne i energične forme soul glazbe zaprljane garažnim rock’n’rollom. Bend je pored glazbe poznat i po otkačenom scenskom nastupu gdje je King Khan središnja figura najčešće obučen samo u donje rublje sa zlatnim plaštom, pernatom šamanskom krunom visine pola metra na glavi, nizom magarećih zubiju nanizanih oko vrata i prepoznatljivim brkovima.

Na 2. izdanju SuperUho Festivala nastupit će i Rosetta, post-hardcore bend iz Philadelphije. Zvuk koji stvaraju varira od ambijentalnih instrumentalnih dionica, koje postepeno prelaze u vrlo glasan zvuk koji može dostići intenzitet buke, preko čega negdje iz dubine bruji distorzirani apokaliptični vokal, a nastupe uživo im karakterizira tsunami energije koji s pozornice udara direktno u glavu i srce slušatelja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X