Ekstremna desnica traži od policije zabranu predstojećeg koncerta Radeta Šerbedžije u Lisinskom

Desničarske stranke i udruge ne zadržavaju se samo na tome, već traže i zabranu javnog djelovanja našeg najpoznatijeg glumca na najmanje pet godina na teritoriju Hrvatske.

Rade Šerbedžija (Foto: Wikipedia)
Rade Šerbedžija (Foto: Wikipedia)

“Od Ministarstva unutarnjih poslova RH tražimo izricanje zabrane održavanja predstave gospodina Rade Šerbedžije u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu zakazane za 22. prosinca 2016., a zbog ozbiljne ugroze sigurnosti prouzročene revoltom branitelja i njihovih udruga uzrokovanog javnim istupanjem gospodina Šerbedžije”, piše u zahtjevu koji potpisuju Hrvatska braniteljska pučka stranka, Hrvatska mreža domoljuba, Udruga Gavran, Hrvatski klub, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske – Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a kako navodi Index.hr isti zahtjev se dijeli na ekstremno desnim hrvatskim portalima.

Iste stranke i udruge traže od Državnog odvjetništva pokretanje kaznenog postupka protiv poznatog glumca kao i izricanje njegovog javnog djelovanja na teritoriju RH od najmanje pet godina uz skidanje predstave u Lisinskom, iako nije riječ o predstavi već o koncertu.

Konkretno riječ je o koncertu naziva “Ne boj se nisi sam”, svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg koncerta u istoj dvorani gdje je Rade Šerbedžija ugostio i danas pokojnog barda domaće scene Arsena Dedića, što je ujedno zabilježeno na dvostrukom CD-u i DVD-u “Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015”, te predstavlja nezaobilazni diskografski fakt posljednjeg zabilježenog i objavljenog Dedićevog nastupa. Isti album bio je nominiran i za prošlogodišnju hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Ovaj sramotni zahtjev ujedno je prvi takve vrste usmjeren prema jednom hrvatskom građaninu, a sve iz razloga što ima svoje mišljenje, a riječ je o našem najpoznatijem glumcu izvan ovdašnjih granica koji iza sebe ima preko 150 filmskih naslova, holivudsku karijeru tijekom koje je radio i radi s najvećim imenima filmskog svijeta i najjačim produkcijama, zatim nebrojeni niz kazališnih predstava, pokretač je hvaljenog Ulysses teatra, kao što je dobio i desetak filmskih nagrada za svoj životni rad na domaćim i inozemnim filmskim festivalima.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X