Elektro-jazz trio Chui novo ime 11. INmusic festivala

Instrumentalna trojka Chui pristupa jazzu na potpuno drugačiji način. Miješajući ga s elektronikom, post-rockom, jungle zvukovima, funkom, drum’n’bassom i ambijentalnom glazbom pretvaraju jazz u glazbu na koju se istovremeno može zaplesati, ali i otploviti u kozmičke daljine. Psihodelični jazz-rock mnoge podsjeća na Pink Floyd, ali Chui jednostavno fura svoj stil i radi to dobro.

Chui
Chui

Neobično ime Chui dolazi iz staroafričkog jezika Swahili što znači leopard, a asocira i na riječ ”čuj” što jasno govori što treba učiniti s Chuievom glazbom – “slušati i glazba će dati odgovore na sva pitanja”, kaže trojac iz benda.

Prvi album ”Chui” (2012.) Chuievce je postavio kao bitno ime na glazbenoj sceni. Ubrzo postaje jasno kako ovo nije jedan od prolaznih bendova već trio koji postavlja nove kriterije na hrvatskoj jazz i alternativnoj sceni.

Toni Starešinić na klavijaturama, Vojkan Jocić na saksofonu i Janko Novoselić na bubnjevima zaslužni su za ovo intergalaktičko putovanje među stilovima koje će publika iskusiti i ovoga ljeta na INmusicu! Uz Chui jedanaesto izdanje INmusic festivala uveličat će Florence + the Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung feat. Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, The Heavy, The Coral, Yeasayer, Orkesta Mendoza, Kawasaki 3p, Pat Thomas, My Baby, Gustafi, Žen i mnogi drugi.

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X