Elon Musk tvrdi da će njegov Neuralink čip streamati glazbu direktno u ljudski mozak

Misteriozni Neuralink startup počeo je s radom na interfejsu za ljudski mozak koji će omogućiti čipiranim osobama da streamaju glazbu direktno u svoj mozak, tvrdi Elon Musk, a prenosi Independent.

Elon Musk (Foto: Wikipedia)

Elon Musk, poznat po SpaceX programu i Tesla električnim vozilima, polako otkriva nove informacije o svom novom startup programu pokrenutom prošlog mjeseca.

Odgovarajući na Twitteru informatičaru Austinu Howardu, Elon Musk je potvrdio da će Neuralink tehnologija ljudima omogućiti da „slušaju glazbu izravno s naših čipova“.

Također je rekao da bi Neuralink “mogao pomoći u kontroli razine hormona i koristiti ih u našu korist (poboljšane sposobnosti i rasuđivanje, olakšanje anksioznosti itd.”)

Od svog osnivanja 2016. godine, Neuralink je održao samo jednu veliku javnu prezentaciju o tome kako će tehnologija raditi.

Govoreći na eventu 2019. godine Musk je rekao da firma radi na uređaju “nalik na šivaće strojeve” koji bi osigurao izravnu vezu između računala i čipa umetnutog u mozak.

Ta bi se tehnologija prvo mogla koristiti kako bi se pomoglo ljudima koji pate od moždanih bolesti poput Parkinsonove bolesti, ali krajnji je cilj Neuralinka omogućiti ljudima da se natječu s naprednom umjetnom inteligencijom, izjavio je tada. Rekao je i da će postupak implantiranja čipa biti sličan Lasik laserskoj operaciji oka.

Jedan njegov dio uključuje neurokirurški robot koji ugrađuje fleksibilne “niti” u mozak spojene na maleni računalni čip koji se može implantirati. Istraživački rad u kojem je detaljno opisan uređaj tvrdi da će jedan USB-C kabel u mozak donijeti “protok podataka u punom opsegu”.

Neuralink ima 11 objavljenih radnih mjesta navedenih na svojoj web stranici, u kojima se traže inženjer strojarstva, softverski inženjer robotike i „histološki tehničar“. Tijekom vikenda, Elon Musk je uputio zahtjev osobama koje imaju specifične i tražene stručnosti.

“Ako ste riješili teške probleme s telefonima / trošenju (brtvljenje, obrada signala, induktivno punjenje, upravljanje napajanjem itd.), molimo razmislite o radu u Neuralinku”, napisao je u tvitu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X