ELP lansirao laserski gramofon

Volite vinilne ploče, ali vam se ne sviđa činjenica da ih gramofonske igre vremenom uništavaju? Novi ELP laserski gramofon reproducira zvuk s vinilnih ploča bez da ih dodiruje. Dakle sjedinjena je CD i LP tehnologija u jednom gramofonu. Cijena ovog ELP-ovog uređaja za sada je ‘prava sitnica’. ‘Samo’ 15.000 američkih dolara.

ELP laserski gramofon
ELP laserski gramofon

Kako tvrde iz ELP-a; gramofon s laserskom zvučnicom izvrsno prenosi zvuk bez da postoji fizički doticaj s vinilnom pločom, kao što eliminira i oštećenja koja na površini ploča izaziva svaka druga konvencionalna zvučnica. Preciznost lasera omogućuje i precizan izbor audio informacije, tj. željene pjesme, dok se ‘djevičanski zvuk’ reproducira bez digitaliziranja, već kroz izvorni analogni zvuk najbliži onome s originalne master vrpce.

Laserska igla također čita i one informacije iz zvučnih kanala koje konvencionalne zvučnice fizički ne mogu dosegnuti, kao što puno bolje čitaju vinilne ploče koje su oštećene ili izlizane od brojnih preslušavanja tijekom godina.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W_4sooWCh_Y[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X