Loading Events
  • This event has passed.

1. International rock & blues kamp u parku prirode Lonjsko polje

12 srpanj, 2015U neposrednoj blizini Siska, u srcu Parka prirode Lonjsko polje u Eko Etno-Selo-Strug od 12. do 18. srpnja bit će organiziran rock & blues kamp.

1. International rock & blues kamp u parku prirode Lonjsko polje
1. International rock & blues kamp u parku prirode Lonjsko polje

Eminentni mentori, poznati glazbenici-umjetnici, predavači najprestižnijih muzičkih obrazovnih ustanova ove vrste glazbe u Hrvatskoj i svijetu dat će veliki doprinos ovom projektu, kao i učešće polaznika iz regija i država europske unije. Uključivanjem inozemnih mentora i polaznika u rad Kampa, sukladno je programu integracije i edukacije mladih iz regije i država europske unije.

 

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta jest da se rock & blues kamp Lonjsko Polje narednih godina profilira kao centar za glazbenu edukaciju i druženje mladih iz cijele Europe.Doprinos tome je angažiranje poznatih mentora. Muzičara – legendi iz Hrvatske i ex Yu, ali i iz Europe i Amerike. Kroz radionice koje vode stručni tim voditelja pružit ćemo mogućnost savladavanja glazbenog pisma( teorije -solfeggia) te upoznavanje i nadgradnja postojećeg znanja na instrumentu, zatim organizirati glazbeno-scenske nastupe u gradovima na rubu Lonjskog Polja: Sisak, Kutina, Popovača, Novska, te organizirati stručni okrugli stol na temu popularizacije rock i blues glazbe, te utjecaji spomenutih glazbenih stilova na razvoj kulture mladih u Hrvatskoj.Nakon svakog dana na ljetnoj pozornici u Krugu kampa, u sklopu Eko-etno-sela Strug održavat će se prigodni glazbeni performansi pod nazivom: Sava Strug Delta Blues.

 

Voditelj radionice za gitaru je Eduard Jimmy Matešić, za bubnjeve Dejan Nikolić, za klavijature Jurica Leikauff, dok će se među prezenterima naći Vedran Božić, Sead Zele Lipovača, Marko Lazarić, Adonis Dokuzović, Miro Dimić i Alen Svetoperić.

 

Na radionici će se moći čuti poznati paradidli Ginger Bakera, (Cream), Ian Paice (Deep Purple), Steve Gadd (Eric Clapton band) I mnogih drugih bubnjarskih velikana rock I blues glazbe. Nakon svake prezentacije predviđena je zajednička svirka učitelja i polaznika kampa. Za polaznike kampa osigurano je: Pansion ( domaće delicije, po potrebi i veganski odnosno vegetarijanski), spavanje, u posavskim „korabljama“ (drvene kuće) uređene u Etno stilu u kategoriji 4 zvjezdice , sav prateći sadržaj, učionice, vježbaonice i potrebni instrumenti biti će na raspolaganju učesnicima. Rekreacija: pecanje, plivanje, vožnja biciklom, jahanje , badminton itd. Sve informacije i prijave na [email protected]

Venue

Eko etno selo Strug
Lonjsko polje
Sisak, Hrvatska
+ Google Map