Loading Events
  • This event has passed.

1. Šakan Fest u Brelima

4 rujan, 2015Prvo izdanje Šakan Festa, održati će se od 4. do 5.rujna 2015. godine u Brelima, na platou/džigi ispred Hotela Soline. U ljetnom ambijentu jednog od najljepšeih mjesta na našoj obali, postaviti će se festivalski prostor tik do mora, unutar kojeg će nastupiti izvođači Lovely Quinces, Vlasta Popić, Sara Renar, Marko i Darko, J.R. August, Pešes, Rezerve i Igor Duraković.

Šakan Fest u Brelima
Šakan Fest u Brelima

Kantautorsku večer, ujedno i prvu večer Šakan Festa, otvoriti će Igor Duraković, kantautor iz Širokog Brijega, čije pjesme smo mogli čuti u izvedbi njegovog benda ONI, a njegove dvije skladbe su se našle i na albumu benda Pešes. Nakon njega nastupa umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, Nikola Vrančić, koji je zadnjih godina poznatiji pod pseudonimom J.R. August. Slijedi zagrebačka kantautorica Sara Renar, vlasnica nagrade Porin i što je još bitnije jakog glazbenog izričaja provučenog kroz različite žanrove. Večer zatvara već nadaleko poznata Lovely Quinces iz Splita, koja se koja je svojom svježinom i snagom u kratkom roku došla do samog vrha kantautorske scene. Nakon serije koncerata van lijepe naše i objave prvog dijela albuma “Meet me in Moscow”, Dunja Ercegović stiže u Brela.

 

Druga večer odmah počinje žestoko. Prvi bend koji izlazi pred publiku su Rezerve. Rezerve su zadnjih godinu dana pokazali da od samog početka misle ozbiljno. Nedugo nakon izlaska EP-a „Evo rezerve“ Osvajaju drugo mjesto na ovogodišnjem WHF-u, te drugo mjesto na najpoznatijem i najvećem demo festu u regiji Jelen Demo Fest. Nakon njih nastupaju Pešes, poznati po svojim singlovima “To je ljubav”, “Sam” i “Plava svijetlost”, te prepoznatljivim harmonizacijama koje se provlače kroz njihovu glazbu. Njihov album “Bajka”, izdan je u prosincu 2014. Nakon njih slušamo i gledamo dvojac Marko i Darko koji su kroz prošlu godinu postali jedna od najvećih zagrebačkih klupskih atrakcija, koji će se publici Šakana predstaviti repertoarom punim autorskih pjesama na tromeđi garaže, bluesa i punka. Festival zatvara odličan punk-noise-pop bend Vlasta Popić iz Varaždina, nastao krajem 2007. godine. Njihov album „Kvadrat“ i energične nastupe hvale usta kritičara i poklonika tvrđeg underground zvuka.

 

LINE UP 2015.

 

4. rujna (petak):

 

Lovely Quinces

Sara Renar

J.R. August

Igor Duraković

 

5. rujna (subota):

 

Vlasta Popić

Marko i Darko

Pešes

Rezerve

 

Pretprodaja ulaznica: Festivalska ulaznica po cijeni od 40 kuna može se kupiti: Makarska: Caffe Rockatansky, Brela: Tobacco Shop Master. Moguće je rezervirati i preko facebok stranice ili na [email protected]

 

Opširnije

Details

Start:
4 rujan, 2015 u 18:00
End:
5 rujan, 2015 u 23:55
Cost:
Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Plato/džigi ispred Hotela Soline
Brela, Hrvatska