Loading Events
  • This event has passed.

10 godina Nederlandistike u Zagrebu – u Vintage Gardenu

12 srpanj, 2019Povodom desetogodišnjeg jubileja Katedre za nederlandistiku te Comenius nederlandističke Ljetne škole, pozivamo vas da u da u petak 12. srpnja 2019. već od podneva skrenete u Ljetni vrt Savske 160 gdje će vas dočekati vesela ekipa Nederlandista/Holandista.

10 godina Nederlandistike u Zagrebu

Od 17 do 18 sati održat će se i kratak tečaj nizozemskog jezika te kviz o kulturi nizozemskog jezičnog područja. Moći ćete pogledati i izložbu Met hart en ziel: 10 godina studija nederlandistike u Zagrebu.

Od 22h se prebacite u VIB koncertnu dvoranu, podružite se i zaplešite na glazbu nizozemskog jezičnog područja (Nizozemska, Belgija, Surinam, Južna Afrika) po selekciji DJ Alessandra.

Katedra za nederlandistiku pri Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta ove godine slavi svoj desetogodišnji jubilej postojanja. Već deset godina naši studenti imaju mogućnost studirati nizozemski jezik, a zadnje dvije godine i afrikaans, te naučiti sve o kulturi nizozemskog jezičnog područja (Nizozemske, Belgije, Surinama, ali i Južne Afrike).

U sklopu proslave jubileja Katedra organizira Comenius nederlandističku Ljetnu školu koja se na Filozofskom fakultetu održava od 1. do 13. srpnja 2019. godine.

Ovo je prvi put da se u Zagrebu i u Hrvatskoj organizira ovakav tip ljetne škole nizozemskog jezika i kulture nizozemskoga jezičnog područja.

U Zagrebu će prvi put gostovati 40 studenata i 10 stranih predavača/stručnjaka iz područja nederlandistike, a time se nastavlja etablirana europska nederlandistička tradicija umrežavanja studenata i stručnjaka s toga znanstvenog područja.

Details

Date:
12 srpanj, 2019
Time:
12:00 - 20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska