Loading Events
  • This event has passed.

11. Hoomstock festival u Humu na Sutli

19 kolovoz, 2016Nakon deset uspješnih Hoomstock festivala, Mladež Huma na Sutli predstavlja novi 11. po redu koji donosi mnoge novine među kojima je najbitnija da festival po prvi put ide u dva dana.

11. Hoomstock
11. Hoomstock

Kraj ljeta u Zagorju se već tradicionalno slavi na Hoomstocku kojeg svake godine posjeti mnogo više ljudi nego što sam Hum na Sutli ima stanovnika. Datumi održavanja su 19. i 20. kolovoza na već dobro poznatoj lokaciji, sportskom igralištu Osnovne škole Viktora Kovačića. Kao i svake godine do sada, dio sredstava će se donirati u dobrotvorne svrhe.

 

Humanitarnim karakterom pomoglo se maloj Lani kojoj je potvrđena dijagnoza deficita transkobalamina II, vrlo rijetka mutacija i teška bolest poznata u svijetu u svega 40 slučaja, te megaloblastična anemija. Navedena bolest je neizlječiva, ali se održava terapijama hidroksikobalamina . Isto tako pomoglo se obitelji Ferbišek pri kupnji srednjoškolskih knjiga.

 

Prvi potvrđeni izvođači na 11. Hoomstocku su Kandžija i Gole žene, Gatuzo i Breakdown!.

 

Kada se pogledaju godišnje liste naših glazbenih portala, jedno ime se ponavlja u gotovo svima i to u samom vrhu. To je album “Nema labavo” Kandžije i Golih žena. Zabavan i provokativan, lirički moćan i aktualan, Kandžija će se po prvi put predstaviti publici na Humu, a ne očekuje se ništa manje od pravog spektakla.

 

Gatuzo je zagrebački garažni rock dvojac koji iza sebe ima četiri albuma. Kroz vrijeme su se mijenjali, njihov zvuk je dobio na rafiniranosti i sada spadaju među naše najbolje rock bendove, posebno na live nastupima što su dokazali već na binama mnogih klubova i festivala.

 

Mlađahni zabočki bend Breakdown! je prošle godine izdao svoj album prvijenac “Traveling Medicine Show”. Iako su praktički tek na početku karijere, to je bend na kojeg vrijedi skrenuti pažnju jer sviraju pod utjecajima mnogih popularnih rock sastava kao što su Led Zeppelin, The White Stripes, MC5 i slični.

 

Satnica festivala:

 

PETAK: 19:15-19:45 Dino Miklaužić
20:00-20:45 Social Blue
21:00-21:45 Mnogi Drugi
22:00-23:15 Gatuzo
23:30-01:30 Goran Bare i Majke
01:45-03:00 M.O.R.T.

 

SUBOTA: 20:00-20:45 Tight Grips
21:00-21:45 Breakdown!
22:00-23:15 Kandžija i Gole žene
23:30-01:15 T.B.F.
01:30-03:00 Kawasaki 3p

Cijena festivalske karte iznosi 70 kn. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entrio, te u Zagorju: Krčma Polanović (Zabok), Barrock (Krapina), Pivnica Cantina i Prijatelj (Hum na Sutli). Na ulazu u festivalski prostor moći će se kupiti i jednodnevne karte koje će iznositi 50 kn.

 

U sklopu festivala bit će i Hemmens kamp i chill-out zona. Kamp je i dalje besplatan za sve koji žele kampirati tijekom festivala (treba se samo rezervirati na [email protected]), a u njemu će se moći i razgibati u zoni za tjelovježbu gdje je postavljeno nekoliko sprava za jačanje duha i tijela. U subotu će se održati i street workout freestyle prezentacija koju će nam predstaviti ekipa iz Bar Hazarda.

 

Hemmens chill-out zona će biti mjesto za opuštanje i skupljanje snage, a bit će organizirani i zanimljivi sadržaji u njemu. Osim standardnog rekreativnog sadržaja, Hemmens chill-out zona će sadržavati i zanimljivu i inovativnu foto izložbu “Kroz objektiv” Foto kluba Deseti K iz Lepoglave u kojoj su fotografije isprintane na ceradama.

 

Za festivalsku publiku osiguran je i zanimljivi kino program složen u suradnji s Tabor film festivalom i Green Room Cinema. Taj program će se odvijati u prostorijama Općine Hum na Sutli, svakodnevno počevši od četvrtka do subote od 17:00-20:00. U petak od 14 h u vrtiću Balončica za najmlađe je organizirana radionica s HAI igračkama koju provodi udruga poVUcizakulturu – udruga za projektni menadžment u kulturi. Svaka igračka inspirirana je nekim dijelom kulturne baštine, te o tome ta ista igračka ‘priča priču’. Igračke su namijenjene djeci predškolske dobi, a s njima se uči o hrvatskoj baštini.

Već tradicionalno, MK Tabor Bikers organizira moto susret tijekom Hoomstocka. Program za motoriste glasi:

 

PETAK – Okupljanje na festivalskom prostoru
SUBOTA – Okupljanje kod caffe bara “Prijatelj” u Malom Taboru u 13h gdje je organizirano piće dobrodošlice. Nakon tog, slijedi panoramska vožnja i ručak s okrijepom u klijeti Ljaja u Kostelu, a potom se očekuje nastavak vožnje po zagorskim bregima. Završna postaja je Pizzeria Cantina nakon koje se ide do Huma na Sutli gdje će biti organizirane i moto igre.
I dalje ima slobodnih mjesta u besplatnim autobusima iz Zagreba i Varaždina. Autobusi kreću oba dana u 16:30, a povratak iz Huma na Sutli je organiziran u 4:00. Rezervacije se primaju na [email protected]
LINIJA 1 – Zagreb autobusni kolodvor – Zabok -Krapinske Toplice – Pregrada -Hum na Sutli.
LINIJA 2 – Varaždin gl kolodvor – Ivanec – Lepoglava – Golubovec – Krapina – Đurmanec – Hum na Sutli.

Details

Start:
19 kolovoz, 2016 u 21:00
End:
20 kolovoz, 2016 u 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Igralište osnovne škole
Hum na Sutli, Hrvatska + Google Map