Loading Events
  • This event has passed.

11. Seasplash festival najavio prve ovogodišnje izvođače

18 srpanj, 2013Ovogodišnji 11. Seasplash festival održat će se od 18. do 22. srpnja u Fortu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule.

11. Seasplash festival

Na 11. Seasplash festival i tvrđavu Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 18. do 22. srpnja 2013 u goste stižu: legendarni producent svjetskog glasa Adrian Sherwood, pioniri britanskog dub roots reggae zvuka Zion Train, poznati predstavnici britanske reggae dub scene Ital Horns meets Bush chemists, nizozemski dub glazbenik i producent Twilight Circus, kultni punk/reggae/ska/dub bend Inner Terrestrials , jedan od najpoznatijih svjetskih reggae dub soundsystema Channel One, popularni srpski hip hoperi Prti Bee Gee i talijanski Warrior Charge Soundsystem . Seasplash njeguje tradiciju podržavanja domaćih izvođača, te će i ove godine okupiti ponajbolje sastave i glazbenike hrvatske reggae, dub, rock, ska, dubstep, hip hop, world music i elektronske glazbene scene, a ovom prilikom najavljuju se i: Antenat, Digitron Sound System, Radio Aktiv, Egoless i Ital Jam.

Nezavisni Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala i zasigurno jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji. Seasplash je i idealno festivalsko ljetovanje: uz četverodnevni glazbeni program, tu su i dnevni programi na plaži, popratni kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zona i 4 dana besplatnog organiziranog kampinga za posjetitelje festivala! Odvija se na jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo okruženoj prekrasnim plažama i s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni, koja je postala i dom Seasplash Summer Cluba otvorenog od svibnja do listopada 2013.

Kao i svake godine Seasplash festival i ove donosi novitete u sadržajima. Za sada direkcija festivala otkriva novu festivalsku pozornicu nazvanu Clashsplash, nastalu kao posljedica spajanja programa dosadašnjih Soundsplash i Dubsplash pozornica kroz “sound clash” dva međusobno suprostavljena “sound system-a”. Cilj preuzimanja ovog još jednog fenomena nasljeđa jamajkanske tradicije, dakako nije natjecanje, već potenciranje pozitivnih vibracija usmjerenih prema glazbi i plesu udruženim snagama. U ovom slučaju domaće će predstavljati starosjedioci Digitron Sound System, a inozemne gosti iz Italije, Warrior Charge Sound System.

Po prvi puta  Seasplash festival će ugostiti Adriana Sherwooda legendarnog britanskog producenta svjetskog glasa široke glazbene naobrazbe koji je radio u gotovo svim glazbenim žanrovima i sa brojnim velikim imenima kao što su Blur, Nine Inch Nails, Sinead O’Connor, The Cure, Lee ‘Scratch’ Perry, Tackhead, Mark Stewart, Ministry, Cabaret Voltaire, KMFDM, Terminal Power Company… Remiksirao je za Coldcut, Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, The Woodentops, Primal Scream, Pop Will Eat Itself, Sinéad O’Connor i Skinny Puppy. Kao solo izvođač izdao je dva albuma: „Never trust a Hippie?“ na kojem je surađivao sa glazbenicima kao što su Sly & Robbie, Steven “Lenky” Marsden, Carlton “Bubblers” Ogilvie i Jazzwad i „Becoming a cliche“ na kojem gostuju Lee “Scratch” Perry, Bim Sherman, Dennis Bovell, Little Roy, Leigh ‘LSK’ Kenny, Samia Farah, Raiz i Mark Stewart.Nastupi su mu specijalizirani za dub i elektronsku plesnu glazbu. Tijekom 80-tih pomogao je skupiti brojne jamajkanske glazbenike u kolektiv Singers & Players koji je uključivao izvođače kao što su Prince Far I, Mikey Dread i Bim Sherman i bavio se promocijom jamajkanske glazbe. Bavi se i glazbenim izdavaštvom,suvlasnik je Carib Gems i Pressure Sounds, osnivač Hitrun Records, Green Tea Records i Soundboy Records, a najveći uspjeh je ostvario s vlastitim On-U Sound Records koji je 2013. proslavio 32 godine postojanja.

Sve informacije o Seasplash festivalu dostupne su na: seasplash-festival.com