Loading Events
  • This event has passed.

13. Liburnia Film Festival u Ičićima kraj Opatije

25 kolovoz, 2015U Ičićima kraj Opatije od 25. do 29. kolovoza održat će se 13. Liburnia Film Festival, jedini hrvatski festival koji prikazuje isključivo domaće dokumentarce.

13. Liburnia Film Festival
13. Liburnia Film Festival

Na dva sata vožnje od Zagreba i pola sata od Istre, tik uz more – u ičićanskoj lučici – gleda se presjek recentne domaće produkcije dokumentarnog filma, te se u opuštenoj atmosferi nakon filmova druži s autorima i brojnim festivalskim gostima, predstavnicima regionalnih i svjetskih festivala dokumentarnog filma. Tijekom dana organizirane su radionice dokumentarnog filma za velike i za male, te stručna predavanja, a nakon projekcija koncerti i druga popratna događanja.

 

Na platnu 13. LFF-a čekaju vas 23 nevjerojatne filmske priče, ispred platna bit će vrijedna filmska ekipa koja je godinama radila na svojim filmovima, a u lučici stotinjak gostiju festivala. Ne samo redatelja, snimatelja i producenata, već i filmskih novinara, festivalskih selektora, tutora i organizatora. “Svi smo mi bliski upravo zbog toga što stvarno volimo dokumentarce i što se svi zajedno jednom godišnje nalazimo na istom mjestu, pored mora, ispred filmskog platna, na radionicama ili pored šanka…” – riječi su organizatora.

 

Program 13. Liburnia Film Festivala

 

Liburnia Film Festival pokrenuo je, na platformi Indiegogo, crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja donacija te uvođenja financijskih nagrada za najtalentiranije autore dokumentaraca u Hrvatskoj, kako bi se podržao njihov dosadašnji rad, kao i budući filmski projekti.

 

Više informacija o crowdfunding kampanji

 

Više informacija o festivalu

Details

Start:
25 kolovoz, 2015
End:
29 kolovoz, 2015
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Lučica
Ičići, Hrvatska + Google Map