Loading Events
  • This event has passed.

13. Tabor Film Festival

30 travanj, 2015Premijerni domaći naslovi, portugalska kinematografija i još puno filmskih događanja dočekat će posjetitelje trinaestog izdanja ovoga festivala.

13. Tabor Film Festival
13. Tabor Film Festival

Prvomajski vikend u Zagorju u znaku je održavanja Tabor film festivala – međunarodnog festivala kratkometražnog filma, koji će od četvrtka, 30. travnja do subote, 2. svibnja po trinaesti put okupiti filmoljupce sa svih strana u najljepšem srednjovjekovnom hrvatskom dvorcu, Velikom Taboru.

 

Uz glavni program – međunarodnu i domaću konkurenciju u kojoj se filmovi natječu u nekoliko kategorija, popratni filmski program ove godine donosi Fokus na Portugal. U izboru iz recentne portugalske filmske produkcije prikazat će se desetak filmova koji su osvojili nagrade na poznatom Avanca film festivalu , te će svojom kvalitetom i širokim spektrom tema zadovoljiti i najistančanije filmske ukuse. Uz ovaj program, ponovo ćemo gledati i najbolje filmove po izboru Europske filmske akademije, te program EUshorts.

 

U domaćoj konkurenciji 13. Tabor film festival donosi dvije svjetske premijere: sa svojim novim igranim filmom Na vodi, pričom o mladom paru Marti i Darku koji provode dan u vikendici pokraj jezera, predstavit će se redatelj Goran Ribarić, dok će redateljica Sonje i bika, Vlatka Vorkapić, na ovogodišnjem Taboru premijerno prikazati svoj dokumentarac Bolest, koji tematizira pitanje smrti i naš odnos spram tog neminovnog gubitka. Premijerno u Hrvatskoj prikazat će se igrani film Vrag u gospođici Jones, priča o neobičnom odnosu između djeda i unuka u režiji Josipa Lukića, a svoju festivalsku premijeru imat će i film Ivane Radoš-Zurowski Ljubav na prvo silovanje.

 

Među domaćim naslovima naći će se i filmovi Igora Šeregija, Nine Violić, Tomislava Šobana, Sonje Tarokić, Marka Meštrovića, Anje Sušanj, Tina Žanića, Marka Turčinova, Lee Vidaković i mnogih drugih. O filmovima u domaćoj konkurenciji prosuđivat će prošlogodišnja pobjednica, redateljica filma Mrzim te Lana Kosovac, kojoj će se u tročlanom ženskom žiriju pridružiti selektorica Avanca Film Festivala Ana Castro, te Sarah Skoric, glavna urednica flamanskog filmskog magazina Filmmagie.

 

Bogat trodnevni program i ove godine donosi pregršt filmskih i glazbenih događanja, među kojima će se ponovo održati Sound&Vision i Noć filma, a glazbeni programi uz zalazak sunca dodatno će obogatiti ovogodišnju festivalsku ponudu.

Details

Start:
30 travanj, 2015 u 17:00
End:
2 svibanj, 2015 u 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Veliki Tabor
Desnić, Hrvatska + Google Map