Loading Events
  • This event has passed.

15. Festival alternativnog kazališnog izričaja u Medici

24 svibanj, 2012Petnaesti po redu Festival alternativnog kazališnog izričaja održat će se od 24. do 27. svibnja u Autonomnom kulturnom centru Medika te osim domaćih snaga ugostiti i izvođače iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Belgije i Francuske.

Festival alternativnog kazalištnog izričaja

MAGACIN KABARE ,  Bosna i Hercegovina predstava Tabu  šema (50 min)

Tabu šema je erotski triler koji objedinjuje muziku, ples i stand-up komediju kroz koje preispituje seksualne tabue balkanskog društva.
Magacin Kabare nastao je kao potreba mladih ljudi za vlastitim umjetničkim izrazom na području scenskih umjetnosti. U projekt je uključeno 40 mladih profesionalaca (glumci, redatelji, stand-up performeri, glazbenici, kostimografi, fotografi, dizajneri), koji su svojim inovativnim pristupom sceni uspjeli ponovno oživjeti kabare kao scenski izraz i to u njegovom punom značenju. U posljednjih godinu dana Magacin Kabare producirao je dvanaest kabaretskih predstava koje se bave socijalnim i rodnim pitanjima, te pitanjima religije, povijesti i tradicije.

TRASH GURUZZ , Srbija: radionica Reciklirani orkestar (20 min)

Radionica Reciklirani orkestar pokazuje da ono što je za jedne ljude otpad, za druge može predstavljati pravo neiscrpno blago za kreiranje predmeta koji se mogu upotrijebiti čak i za stvaranje glazbe. Instrumenti koji se dobivaju na ovaj način – reciklažom, ne samo što kvalitetom zvuka mogu parirati pravim instrumentima, već upravo intrigiraju svojom očiglednom jednostavnošću. Instrumenti koje možete očekivati su: tuba trombone, tuba od slamčice, piano od ukosnica, gitara od gumica, kontrabas od kofe (kante), ksilofon od pločica, zvečke od čepova, bubanj od kofe, violina od najlona za pecanje… Veliko finale ove trodnevne radionice održat će se posljednjeg festivalskog dana kad će polaznici orkestarski izvesti kompozicije koje su sami obradili ili komponirali na svojim recikliranim instrumentima. Radionica prima 15 polaznika .

Trash guruzz čine Marijana, Dijana i Ivana. Njih tri aktivne su članice Volonterskog kulturnog kluba Fondacije “Danilo Kiš” iz Subotice. Do sada su, u okviru kluba, organizirale Art kvArt – izložbu mladih kreativaca, Free Hugs akciju, te će u sklopu ovogodišnjeg Trenchtown festivala organizirati 2 radionice: Reciklirani orkestar i Warholize yourself, posvećenu Andy Warholu.

ZVUKOMIR MIROZVUK, Srbija: Putujući Drvoduh Zvukomir Mirozvuk (30 min – često zbog emocija produženo do 45 min)

Putujući drvoduh Zvukomir Mirozvuk, radosni glas balkanskih šuma, graditelj egzotičnih instrumenata, vjerni prijatelj majke Zemlje, dolazi i u vaš grad! Pjesme vaše i naše mladosti, muzika svijeta, ekološko-srčani opus, šamanizam i renesansa – skupovi su raznoraznih emocija od kojih neki plaču, a mnogi se smijulje, uz česte uplive reggae-ska valova… i sve to u formi čovjeka-orkestra (odnosno one-man benda).
Muzičar od kad zna za sebe, Siniša Marček jednog je lijepog dana odlučio svirati isključivo na instrumentima koje izrađuje svojim rukama. Fuzija tradicionalnih, egzotičnih i izmaštanih instrumenata živi kroz razne radionice i predavanja koje Siniša drži na području Balkana, a s vremenom je oblikovala i lik Zvukomira Mirozvuka koji će svoju Radost podijeliti i s Vama!

9. TIĆU, Srbija, Antun Gverović – bubanj, Filip Jevtić – bass,  Ivana Blažević – violina, koncert (40 min)

Tiću je duo iz Beograda čiji se nastanak podudara sa formiranjem Cikusferine prostorije u Bigzu 2010 godine. Veliki uticaj na glazbeni razvoj dua je Cirkusferin Kabare Bend koji na nastupima pokriva različite glazbene pravce, gdje su u funkciji ritam sekcije.

U samom zvuku se takodjer osjeća osobna pozadina članova; drum n’ bass, hard core, jazz. Naziv Tiću (beogradski sleng od  “Ćuti”) opravdavaju sa instrumentalom formom bez vokala čije frekvencije dopunjuje česti gost- violina. Eksperimentiranje na tehničkoj postavci bubnja i basa dovelo je do zanimljivih rezultata: jednim dijelom akustični, a drugim elektronski bubanj i kombinacija čistog i sintetiziranog basa.

ZAGREBAČKI BODYPIERCING STUDIO

Od Zagrebačkog bodypiercing studija posuđena je  majstoricu Lilly za izvedbu dva bodypaint performasa. Koga će to Lilly ovaj put uzeti pod kist, i što će od njega napraviti – provjerite prije predstave ili budite uz nas tijekom cijelog performansa!

Neformalno otvorenje festivala održat će se u četvrtak, 24. svibnja izvedbom Kućnog Teatra Škripzikl na tajnoj lokaciji, u privatnom stanu; a tijekom samog festivala mogu se očekivati iznenađenja u obliku bodypaint performansa prije samih predstava. Predstave će narednih dana biti izvođene u dva termina, s početkom u 19 i 21 sat u prostorijama Autonomnog kulturnog centra Medika. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Details

Start:
24 svibanj, 2012
End:
27 svibanj, 2012
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Medika
Zagreb, + Google Map