Loading Events
  • This event has passed.

15. Queer Zagreb

22 svibanj, 2017U ponedjeljak 22. svibnja u 18.30 na lokaciji Galerija Mala (Harmica, Trg bana J. Jelačića 6, Zagreb) 15. Queer Zagreb bit će službeno otvoriti performansom Vlaste Delimar ‘Pravo na orgazam iznad 60-e’.

15. Queer Zagreb
15. Queer Zagreb

Nakon performansa Vlaste Delimar nastavlja se s programom u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM, Teslina 7) gdje u 20.00 sati počinje izvedba “Željezna usta / Boca de ferro” Marcele Levi & Lucíe Russo (BRA / ARG), a u 21:30 u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC, Ilica 10) počinje koncert Le Zbora (HR).

 

U Zagreb od 22.5. do 27.5. 2017. dolaze koreografkinje i plesačice Marcela Levi (Brazil) i Lucía Russo (Brazil / Argentina ) te Leja Jurišić (Slovenija) i Teja Reba (Slovenija). Njima se pridružuju i Donna Clark (SAD) te Deborah Leiser-Moore (Australija) koje su za programa ovogodišnjeg Queer Zagreba, uz izvedbe, pripremile i posebne radionice namijenjene domaćim izvedbenim umjetnicima. U programu 15. Queera nemojte propustiti izvedbu Mmakgosi Kgabi (Južna Afrika), projekcije filmova redatelja/ice i vizualnog/e umjetnika/ce Natashe Mendonca (IND), kao ni jedinstvenu glazbenu izvedbu umjetnice-pjevačice-kompozitorice Suman Sridhar (IND). Inozemnim umjetnicama i izvođačicama, pridružit će se Le Zbor, prvi mješoviti ženski lezbijsko-feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe, i Vlasta Delimar, umjetnica koja se u suvremenu hrvatsku umjetnost upisala kao jedna od najznačajnijih domaćih umjetnica.

 

Ulaznice za izvedbe u programu Queer Zagreba su besplatne, uz obaveznu prethodnu rezervaciju e-mailom na [email protected]

Venue

Više lokacija u gradu Zagreb
Zagreb, Hrvatska + Google Map