Loading Events
  • This event has passed.

16. Špancirfest: Blondie, Stereo MCs, Laibach, 2Cellos, Urban&4, Kiril, Kawasaki 3P…

22 kolovoz, 2014Šesnaesti Špancirfest, koji će se na ulicama i trgovima varaždinske povijesne gradske jezgre održati posljednjeg tjedna kolovoza, biti će, kao i sva dosadašnja izdanja Festivala dobrih emocija, obilježen bogatim i raznolikim koncertnim programom.

16. Špancirfest

Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, iz godine u godinu trudi se na nekoliko stilski profiliranih glazbenih pozornica smještenih na trgovima, ulicama i perivojima Varaždina, Varaždincima i brojnim gostima ponuditi koncertni program koji može zadovoljiti najrazličitije ukuse.

Posebna se pažnja posvećuje glazbenom programu na glavnoj pozornici Špancirfesta, smještenoj sa zapadne strane bedema varaždinskoga Starog grada, na kojoj su u posljednjih nekoliko godina nastupala velika imena regionalne, ali i svjetske glazbene scene čime se Špancirfest uvrstio među najprestižnije hrvatske festivale.

Posjetitelji Špancirfesta će u deset dana festivala na pozornici kod Starog grada moći vidjeti čak trinaest velikih glazbenih imena u koncertnom nizu koji je sastavljen tako da zadovolji ukuse svih vrsta i svih generacija, potpunu u duhu Festivala dobrih emocija.

Koncertni program kod Starog grada započinje u subotu, 23. kolovoza i nastupom velikih imena čak dviju generacija slovenske glazbene scene. Na Stari grad stižu kultni glazbeni aktivisti iz Laibacha te moderni žestoki zvuk Siddarthe.

U nedjelju 24. kolovoza selimo se natrag u Hrvatsku sa zanimljivom kombinaciju momaka koji partijaju s najvećim svjetskim zvijezdama – 2Cellos te miljenika varaždinske publike Urban&4, koji će izvesti i nekoliko pjesama s njihova zajedničkog albuma što nije svakidašnji događaj.

Pravi krešendo, međutim, zbiti će se u ponedjeljak 25. kolovoza, kada će se na pozornicu kod Starog grada, nakon što publiku zagriju i oznoje žestoki zagrebački Malehookers, popeti kultni njujorški Blondie. Blondie su jedan od najutjecajnijih američkih bendova, koji su najveće uspjehe postigli kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih sa svojim energičnim i eklektičnim zvukom u jednakoj mjeri zasnovanom i na punku i novom valu, ali i disku te popu. Predvođeni karizmatičnom Debbie Harry, Blondie su se krajem devedesetih u velikom stilu vratili na scenu i od tada neprestano, turnejama i uspješnim albumima potvrđuju svoju relevantnost. U Varaždin dolaze na krilima novog dvostrukog albuma izdanoga u svibnju ove godine.

Nakon takvog ponedjeljka, pozornica kod Starog grada malo će se odmoriti, a koncertni program se nastavlja u petak 29. kolovoza, i to plesnim ritmovima starog prijatelja Špancirfesta Kirila Džajkovskog, koji nastupa kao Djaikovski feat. TK Wonder & Mc Wasph te slavnih londonskih Stereo MCs.

Subota, 30. kolovoza rezervirana je za hrvatsku scenu. Nastupaju redom: provokativni turbofolk-punk bend Brkovi, otkačeni Kawasaki 3P te svježa atrakcija Punčke.

Špancirfest će, na velikom finalu u nedjelju 31. kolovoza, nakon duge odsutnosti iz Varaždina, zatvoriti Parni valjak, pojačani budućim velikim zvijezdama i dobitnicima Porina za najbolje debitante godine – Silente.

Ulaznice za pozornicu kod Starog grada mogu se kupiti preko interneta na web stranici Špancirfesta ili Entrio.hr internet prodaji te na svim na prodajnim mjestima sustava Eventim.

Od ranije je u prodaji ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 139 kn s kojima posjetitelji mogu uživati u svih trinaest koncertnih nastupima na Starome gradu.

Osim festivalskih, od utorka 1. srpnja, u prodaju će biti puštene i vikend ulaznice, po cijeni od 199 kn za prvi odnosno 169 kn za drugi vikend Špancirfesta te dnevne ulaznice čija se cijena, ovisno o danu, kreće od 49 do 139 kn. No, za svaki će koncertni dan biti dostupna i ograničena količina dnevnih ulaznica s posebnim popustom s kojim će one koštati između 39 i 124 kn.

Pozornica Stari grad:
Subota (23.08.) – Siddharta, Laibach
Nedjelja (24.08.) – 2Cellos, Urban&4
Ponedjeljak (25.08.) – Malehookers, Blondie
Petak (29.08.) – Djaikovski feat. TK Wonder & MC Wasph, Stereo MCs
Subota (30.08.) – Punčke, Kawasaki 3P, Brkovi
Nedjelja (31.08.) – Parni Valjak, Silente

Details

Start:
22 kolovoz, 2014
End:
31 kolovoz, 2014
Cost:
49kn – 139kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,

Venue

Pozornica Stari grad
Varaždin, Hrvatska + Google Map