Loading Events
  • This event has passed.

2. Ganz Novi festival u SC-u i Teatru &TD

18 rujan, 2012Ovogodišnji rujanski festival u organizaciji SC-a i Kulture promjene događa se od 18. do 23. rujna.

2. Ganz Novi festival

U tjednu Ganz Novog festivala na pozornicu se vraćaju dramske uspješnice prošlih sezona Teatra &TD ‘Vodoinstalater’, ‘Malo je dovoljno’, ‘Mrzim istinu!’, održati će se dvije međunarodne premijere ‘Eden’ i ‘Versuchsperson slike Grabinger 1.2’, jedna domaća ‘Knockoff’, dva eksperimentalna performansa ‘Titraji’ i ‘Reject your soul’ te gostovanje ekscentričnih performera s ‘Kein apllaus für scheisse’. Sve se događa u Teatru &TD i MM centru osim “Mobile Homes” performans instalacije za koju se potrebno predbilježiti kod organizatora festivala jer doživljaj od 12 minuta je rezerviran za samo jednu osobu istovremeno.

Za vrijeme trajanja festivala biti će održane dvije međunarodne radionice. Prijave su u tijeku, broj mjesta ograničen, a kotizacije nema, odlučujući faktori za polaznike su motiviranost i brzina prijava. Radionica ‘Kustoske razmjene/promjene’ pod vodstvom nizozemske kustosice Joanne van der Zanden proširena je za predavanje Sudionički formati u kulturnim praksama – Ili kako uključiti svoju majku, ujaka, dadilju, susjede, čistačicu, učitelja, sportski klub, hobi prijatelja i prijatelje prijatelja“.

Ciljana publika ovoj radionici su studenti kazališne produkcije, povijesti umjetnosti, muzikologije te srodnih područja, umjetnici, mladi kulturni menadžeri i kustosi dok se na radionicu ‘Digitalna botanika i analogno-generativni dizajn’ mogu javiti na učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti i ljudi svih dobi spremni na učenje. Ova radionica rasvijetliti će načine kreiranja organskih struktura i vizualne prirode, u kombinaciji s urbanim prostorima kao dodatnim medijem. Biološki procesi, kao i urbane intervencije, imaju zajedničko to da su oboje definirani svojim organskim/strukturalnim granicama.

Generativne dizajn strategije imaju tu prednost da svoje granice ne vide kao restriktivne već radije kao potencijal koji zadaje parametre kreativnom procesu. Prijave se zaprimaju do 19. rujna na [email protected] Ulaz na sve programe festivala je besplatan, a više informacija o svemu na http://ganznovi.sczg.hr/

Venue

Teatar ITD i SC
Zagreb, + Google Map