Loading Events
  • This event has passed.

3. Festival Sounded Bodies u Zagrebačkom plesnom centru

26 rujan, 2017U organizaciji udruge Domino od 26. 9. do 1.10 .2017. u Zagrebačkom plesnom centru održava se treći Sounded Bodies festival čiju selekciju potpisuje koreograf i plesni umjetnik Bruno Isaković. Festivalski program je fokusiran na predstave koje se poigravaju upotrebom glasa i zvuka te njihovom povezanošću s tijelom i fizikalnošću.

3. Festival Sounded Bodies
3. Festival Sounded Bodies

Festival 26. 9. u 20 sati otvara predstava hrvatske autorice Vesne Mačković „Pod staklenim zvonom“. Pod svjetlosnom simulacijom staklenog zvona izvođačica kroz pokret, glas, tekst i glazbu propituje odnose s tijelom. Nakon toga, slijedi koncertna izvedba njemačke umjetnice Natasche Nikeprelevic i Kamenih baba. U svojevrsnom jam sessionu spajaju se neki pomalo začudni elementi, interpretacije suvremene glazbe s balkanskim tradicionalnim napjevima. Natascha Nikeprelevic u sklopu festivala nastupa i 28.9. sa solo izvedbom „Oracle“.

 

Festival nakon otvorenje nastavlja s različitim koncertno-performerskim izvedbama:„Heroes“ Johna Scotta iz Irske koji na scenu postavlja operno-plesnu izvedbu, „This is a Musical Karola Tyminskog“ iz Poljske u kojoj izvođač oscilira između nježnosti i surovosti stvarajući ritam koji se razvija prema transu ludila i užitka. U nastavku festivala Jule Flier prezentira svoje istraživanje i praksu vokalnog plesa izvedbom predstave „I Intend to Sing“ te pokušava odgovoriti na pitanja: „Što je vokalni ples i zašto je važan? Što je ples o glasu?“ Kolektiv Komuna Varšava, uz gosta izvođača Ivana Marušića Klifa, predstavlja nesvakidašnji projekt Mikro teatra u kojem su umjetnici dobili zadatak da pripreme 16-minutnu “mikro kazališnu” izvedbu pod vrlo specifičnim uvjetima: maksimalno 4 izvođača, četiri svjetla, dva mikrofona, jedan projektor i jedan rekvizit ne veći od ručne prtljage.

 

Završna večer rezervirana je za donatorski koncert Damira Imamovića, uz gosta Maka Murtića, a sav prihod prikupljen tijekom večeri namijenjen je financiraju programa Fonda za druge.

 

Sve predstave festivala Sounded Bodies, osim „I Intend to Sing“ te donatorskog koncerta Damira Imamovića, dio su inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu.

 

Više o festivalu može se pročitati na www.soundedbodies.com

 

Rezervacija ulaznica za sve programe putem na [email protected]

Details

Start:
26 rujan, 2017 u 20:00
End:
1 listopad, 2017 u 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Plesni centar
Ilica 10
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map