Loading Events
  • This event has passed.

’30. dan u godini’ braće Sinkauz u subotu u zagrebačkom HNK

30 siječanj, 2016Koncert 30. dan u godini braće Sinkauz održat će se u subotu, 30. siječnja 2016. u 20 sati u Velikoj pokusnoj dvorani zagrebačkog HNK.

30. dan u godini (Foto: Petra Mrsa)
30. dan u godini (Foto: Petra Mrsa)

Dan u godini/Day of the year je ciklus koncerata improvizirane glazbe koji su braća Sinkauz započeli 2012., označavajući redni dan u godini na dan izvedbe koncerta, čime žele naglasiti neponovljivost i nepredvidljivost improvizacijskoga momenta.

 

Na ovome koncertu u zagrebačkome HNK ugostit će prvi put spisateljicu Ivanu Sajko i perkusionisticu Kaju Farszky. U povijesti je zabilježeno puno značajnih događaja tridesetog dana u godini: ritualno je pogubljen Oliver Cromwell, objavljen je roman Put oko svijeta u 80 dana Julesa Vernea, Adolf Hitler formirao je nacističku vladu, praizveden je Hladan tuš Vladimira Majakovskoga, premijerno je prikazan film Svjetla velegrada Charliea Chaplina, ubijen je Mahatma Gandhi, održan je zadnji koncert Beatlesa…

 

Članovi izvođačkog tima su: Nenad Sinkauz (elektronika, glas, objekti), Alen Sinkauz (bas, efekti), Kaja Farszky (perkusije), Ivana Sajko (glas), Miroslav Piškulić (oblikovanje zvuka) i Petra Mrša (fotografija).

 

Cijena ulaznice – 40 kuna / studenti i umirovljenici – 20 kuna

Details

Date:
30 siječanj, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn20 – Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map