Loading Events
  • This event has passed.

‘309th Day of the Year’ u SC-u, audiovizualni performans Sinkauza, Marušića i Piškulića

5 studeni, 2015Koncert ‘309th Day of the Year’, audiovizualni projekt glazbenika i skladatelja Alena i Nenada Sinkauza, video umjetnika Ivana Marušića Klifa te oblikovatelja zvuka Miroslava Piškulića u kojem istražuju odnose slike i zvuka – stvaranje audiovizualne kompozicije uživo, održat će se 5. studenog u Kinu SC. Početak je u 21 sat, ulaz je besplatan.

Braća Sinkauz, Ivan Marušić Klif i Miroslav Piškulić
Braća Sinkauz, Ivan Marušić Klif i Miroslav Piškulić

Svakim njihovim nastupom mijenja se naziv performansa rednim brojem dana u godini, naglašavajući time neponovljivost i jedinstvenost izvedbe. Tijekom dvotjedne umjetničke rezidencije u Kinu SC, krenuli su kao i uvijek od zajedničke improvizacije, no ovoga puta ipak unutar definiranije i strukturirane priče.

 

„Ne odustajemo od improvizacijskog momenta kojeg se ponekad percipira kao svojevrsni rizik, no za nas on znači konstantnu otvorenost uha i uma, te neiscrpnu inspiraciju i “drive” koji nam pokreće kreativnost. Tu je naravno važno (i neophodno) međusobno razumijevanje i (zajednička) intuicija koji proizlaze iz dugogodišnjeg zajedničkog muziciranja. S druge strane, po prvi puta smo si uzeli vremena i prostora za dublje zajedničko promišljanje odnosa slike i zvuka, za dodatno istraživanje i isprobavanje nekih novih materijala, te (djelomično) strukturiranje forme, tako da nam je to svakako bio dodatni novi izazov i mogućnost za daljnji razvoj.“

 

Braća Alen i Nenad Sinkauz na suvremenoj glazbenoj sceni djeluju posljednjih petnaestak godina. Svojim su glazbenim izričajem obogatili izdašan broj filmskih, glazbenih i kazališnih projekata, među inima i trijumf redatelja Dalibora Matanića „Zvizdan“.

 

„50th Day of the Year“, posljednji nastup ovog audiovizualnog kvarteta u Teatru &TD koji je prethodio koncertu Fred Frith Trija, oduševio je publiku i kritiku, te znatiželjno iščekujemo i 309. dan u godini.

 

A u četvrtoj sezoni igranja, 6. i 7. studenog u MM centru s početkom u 20 sati daje se glazbena predstava „Malo je dovoljno“ u kojoj glazba tandema Sinkauz i tekst pjesnika i pisca Aleksandra Stojkovića povremeno izmjenjuju uloge. Stihovi i motivi kreativnog i talentiranog pjesnika, frontmena grupe Goribor, bili su polazišna točka, a ponuđeno je više je od glazbe i više od riječi.

Venue

Studentski centar
Zagreb, + Google Map