Loading Events
  • This event has passed.

4. Valamar Jazz Festivala uz vrhunski jazz krajem lipnja u Poreču

25 lipanj, 2013Valamar Jazz Festival već četvrtu godinu zaredom u Poreču krajem lipnja okuplja niz relevantnih imena svjetske jazz scene. Festival će se održati od 25. do 29. lipnja na nekoliko porečkih lokacija pod vodstvom renomirane i jedinstvene jazz glazbenice Tamare Obrovac.

Billy Childs (Foto: Valamar Jazz Festival)

Valamar Jazz Festival pruža idealan glazbeno-ljetni odmor uz maštovitu kombinaciju vrhunskog  svjetskog  jazza u  jednom od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija – gradu Poreču! Petodnevni program uključuje gostovanje niza renomiranih glazbenika svjetske jazz scene. Festivalske pozornice su smještene u autentičnom prirodnom i povijesnom okruženju istarskog gradića; glavna festivalska lokacija je otočić Sv. Nikola koji se nalazi neposredno uz Poreč, dok se dio koncerata održava u u Eufrazijevoj bazilici – Eufrazijani – jednom od najljepših  sačuvanih spomenika ranobizantske umjetnosti na Sredozemlju.

Cilj ove manifestacije je cijeli grad Poreč ozvučiti  jazz atmosferom, pa će u spomenutom periodu biti održan i niz festivalskih popratnih događanja – dogovoreni, ali i spontani nastupi mladih jazz muzičara, svirke u lokalnim kafićima, ponoćni jam sessioni i after party programi – koji će zasigurno osigurati posebno, zanimljivo i jedinstveno glazbeno ozračje.

Ovim putem predstavljamo dio izvođača ovogodišnjeg Valamar Jazz Festivala. Billy Childs je trenutno jedan od najtraženijih skladatelja, aranžera i pijanista na jazz sceni, a u Poreču će nastupiti sa svojim All Star kvartetom. U bogatoj karijeri Childs je ostvario deset nominacija za nagradu Grammy, dok je prestižnu skulpturu osvojio tri puta. Pozornicu i studio dijelio je s istaknutim imenima jazza kao što su Joe Henderson, Bobby Hutcherson, Clark Terry, Johnny Griffin, Jimmy Heath, Art Farmer, Nat Adderly, Wynton Marsalis, Ron Carter, Don Byron i mnogi drugi.

Buster Williams (Foto: Valamar Jazz Festival)

Buster Williams jedna je od nezaobilaznih figura u suvremenoj povijesti jazza koji djeluje više od pedeset godina. Surađivao je s brojnim jazz velikanima poput Arta Blakeya, Betty Carter, Cheta Bakera, Chicka Coree, Dextera Gordona, Branforda Marsalisa, Wyntona Marsalisa, Herbieja Hancocka, Bobbyja Hutchersona, Sonnyja Rollinsa i mnogih drugih. Početkom devedesetih Buster osniva Something More Quartet s kojim će nastupiti i u Poreču.

Glavni pokrovitelj festivala, Valamar hoteli i ljetovališta, osigurat će svim posjetiteljima vrhunski enogastronomski užitak i kvalitetan smještaj u svojim brojnim hotelima i kampovima. Posebno za ovu priliku aranžirani su paketi koji, osim smještaja u porečkim hotelima Valamar Riviera, Valamar Club Tamaris, Valamar Rubin i Fortuna Island, uključuju i ulaznice za sve festivalske koncerte. Sve informacije o spomenutim aranžmanima mogu se pronaći na internetskim stranicama www.valamar.com.

Details

Start:
25 lipanj, 2013
End:
29 lipanj, 2013
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Više lokacija
Poreč, Hrvatska + Google Map