Loading Events
  • This event has passed.

40 godina KSET-a: Cinkuši i Mokre gljive

26 ožujak, 2016Proslavi 40. rođendana zagrebačkoga kluba studenata, u subotu 26. ožujka pridružuje se dobro znana etno veselica Cinkuši uz podršku Mokrih gljiva.

Cinkuši
Cinkuši

Cinkuše se ne mora previše najavljivati, zvone i odzvanjaju nadaleko kao što im i samo ime govori. Zahvaljujući energičnosti, iskrenosti i neposrednosti traju neovisno o trendovima. Kombinacijom akustičnih i električnih instrumenata, njihova etno glazba presvučena je punkom i nabijena energijom. Nikako ih ne treba stavili u stroge okvire etno-punka jer glazbenici s ovoliko staža znaju iskusno podvaliti briljantnu baladu, suptilnu kombinaciju cabareta s neo-folk undergroundom ili se pak upustiti u psihodelični rock, pa i jazz.

 

Cinkuši iza sebe imaju tri studijska (“Zeleni kader” – 1999., “Domesticus Vulgaris” – 2005., “Špiritus Sanctus” – 2009.) i jedan live album iz teatra &td-a. Uvršteni su na prestižne domaće i strane kompilacije, autori su glazbe za kazališnu predstavu Renea Medvešeka: “Čovjek koji je spasio Europu”. Sudjelovali su i u glazbi za predstavu “Hamlet” u režiji Zlatka Viteza. Cinkušima je na 13. Danima Hrvatskog filma dodijeljena nagrada za najbolju autorsku glazbu, a trećim albumom Špiritus Sanctus osvojili su Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine. U produkciji Hrvatske televizije snimljen je 2008. čak i dokumentarni film The Cinkuši u režiji Ljiljane Šišmanović.

 

Koncert Cinkuša u KSET-u uvijek je bio dobrodošao i nikada loš, a ovaj put će cijeli koncept upotpuniti Mokre Gljive već poznatim i hvaljenim performansom te na satiričan način prikazati život kmeta (danas bismo rekli običnog građanina) interpretacijom Krležinih Balada Petrice Kerempuha.

 

Mokre Gljive su u originalu etno sastav, a za svoju glazbu kažu da je primitivna s elementima narodne psihodelije i post te noise zvukova. Sastav čine četiri momka iz tri grada, a do sada su objavili jedan EP pod nazivom “Sretni Isus”. Projekt “Balade Petrice Kerempuha” nastao je u sklopu studija na samom početku karijere, a na njemu im se pridružuje i “suGljiva”, glumac Veno Mušinović. Za performans su osvojili Rektorovu nagradu, a nakon odličnih reakcija već u samom startu, predstavili su ga diljem Hrvatske u kazalištima, klubovima i festivalima.

 

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna moguće je kupiti od 22. veljače KSET-u. Na dan koncerta cijena karata iznosit će 45 kuna. Broj karata je ograničen. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).
Više o programu na: www.kset.org.

Details

Date:
26 ožujak, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn35 – Kn45
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map