Loading Events
  • This event has passed.

42. RI Rock festival u OKC Palachu

12 prosinac, 2020Ove čudnovate godine, baš svi imaju priliku doći na Ri Rock festival i to besplatno! Točnije 42. Ri Rock festival 12. prosinca stiže u vaše domove, na vaše kompjutere, televizije i pametne telefone.

42. RI Rock festival

Uslijed pandemije COVID-19, kulturni događaji i umjetnici najviše su pogođeni mjerama koje su slične diljem svijeta. Tako se mnogi kulturni događaji u Hrvatskoj i Rijeci otkazuju ili odgađaju, a skoro jedina alternativa preostaju nastupi pred malim ekranima, bez publike, te emitiranje uživo. Udruga Ri Rock je zato odlučila održati festival i nastaviti ovu izrazito bitnu tradiciju grada Rijeke u obliku posebne koncertne emisije koju će svi s internetskom vezom moći pratiti putem live prijenosa na društvenim mrežama. Dodjela nagrada Ri Rock Kipić, uz revijalne nastupe nominiranih izvođača i odabranih prijavljenih bendova održat će se 12. 12. 2020. u Omladinskom kulturnom centru Palach s početkom u 20 sati.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima priliku da se prijave za nastup i predstave svoj rad. Kroz više od četrdeset izdanja, Ri Rock festival je ostao jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock izvođače u RH i šire.

>>Link na prijavnicu

Odabrani bendovi dobiti će priliku za revijalni nastup na pozornici Omladinskog kulturnog centra Palach, bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i uz podršku glazbenika koji su pridonijeli regionalnoj alternativnoj sceni kroz povijest. Poseban gost ovogodišnjeg izdanja je poznati riječki bend Grad, koji će po prvi puta predstaviti svoj novi materijal. Osim njih na festivalu će nastupiti još 5 izvođača čija će imena biti otkrivena uskoro. Zbog mjera socijalnog distanciranja i preporuke HZJZ-a, nastupi će se održati bez publike, odnosno isključivo uz uzvanike nominiranih glazbenika, te članova organizacije.

Imena odabranih bit će objavljena nakon završetka prijava. Prijave su otvorene od 09. do 23. studenog 2020. u 23:59 h, a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi (obrade se neće uzimati u obzir).

Zato zabilježite subotu 12. 12. 2020. u kalendare, pripremite kokice, gledajte prijenos iz OKC Palach i uživajte u odličnoj glazbi s domaće scene iz udobnosti vlastitog doma.

Ako želite financijski podržati rad Udruge Ri Rock, to možete učiniti donacijom na žiro račun Udruge:

IBAN Udruge Ri Rock (Delta 5, 51000 Rijeka):
HR6924020061100468054
otvoren kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D. (Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka)
SWIFT/BIC: ESBCHR22
Model plaćanja: 99
Opis: Donacija za aktivnosti Udruge Ri Rock

Iznos donacije je isključivo vaš izbor, svaka kuna je dobrodošla kako bi i u budućnosti nastavili s ovakvim projektima.

Festival i rad Udruge možete podržati i tako da zapratite Udrugu Ri Rock na društvenim mrežama i pretplatite se na YT kanal. 

Details

Date:
12 prosinac, 2020
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Palach
Rijeka,