Loading Events
  • This event has passed.

5. Graffiti na gradele u Bolu na Braču

28 srpanj, 2016Peti po redu regionalni graffiti festival Graffiti na Gradele održat će se od 28. do 30. srpnja u Bolu na Braču.

5. Graffiti na gradele
5. Graffiti na gradele

Graffiti na Gradele regionalni je graffiti festival koji se u Bolu na Braču održava po peti jubilarni put, na prostoru “Fabrike”, odnosno bivše tvornice ribe, te napuštenog hotela “Bijela kuća”. Riječ je o neprofitnoj i u potpunosti volonterskoj inicijativi mladih koja za cilj ima okupiti što više mladih graffiti umjetnika i glazbenika iz cijele regije, kako bi na nekoliko dana Bol pretvorili u malu urbanu meku, kreirali platformu za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i dobro druženje te svojim aktivnostima zaživjeli napušteni i devastirani hotelski kompleks “Bijela kuća”.

 

Najavom nastupa Kreše i Žuvija, uz podršku kolektiva Blaw:Blaw, Juicy Croatia te DJ-a Sinke Fresha i Tikacha te graffiti writera Lunara zaključuje se ovogodišnji line up koji će se dodatno obogatiti još nekim iznenađenjima i gostovanjima. Svoje sudjelovanje do sada su potvrdili sljedeći glazbenici: High5, Krešo i Žuvi, Kuku$, Tibor, Žaegulj i Geralt iz Rivije, Tone Tuoro, Toxara, Zembo i DaMental te Marchello Mede, dok su za DJ program zaduženi Blaw:Blaw, Oliver (Bassinga), VRH, Tikach, Sinke Fresh, Niki Peducci, Vuk Oreb i Juicy Croatia.

Ovogodišnji line up
Ovogodišnji line up

Na popisu graffiti writera nalaze se neka od trenutno najsnažnijih i najaktivnijih regionalnih imena: Lonac, Lunar, Artez (BG), Chez186, Wuper (BG), Azram (Ljubljana), Artuditu, Bare Pimp my Pump, Modul Osam, Mane Mei, Sarme, Anxio, Supernia, Hana, Casino, Royal, Nikola Mihajlović (BG) i Wens.

 

Tijekom trajanja festivala organiziraju se brojne graffiti radionice za djecu i mlade, izložbe mladih autora, skateboard i sportska natjecanja, a posjetiteljima će cijeloga dana na raspolaganju biti i lounge zona smještena uz samu plažu.

 

Iako je festival neprofitnog i volonterskog karaktera, ulaznica se niti za jedan dio programa ne naplaćuje i ulaz je slobodan za sve. Isto tako, posjetitelji festivala festivalskom će narukvicom moći ostvariti i brojne popuste na razne usluge po cijelom Bolu. Festival je dio programa Bolskog kulturnog ljeta, a održava se uz podršku Centra za kulturu Općine Bol.

 

I ove godine u suradnji s brojnim partnerima i podržavateljima festivala Graffiti na Gradele omogućuju svojim posjetiteljima komotan i povoljan dolazak te smještaj sva tri dana festivala. Ove godine festival podržavaju Adria Tours Bol, Meteor kamp, Autotrans i Croatia Airlines. Posjetiteljima su na raspolaganju direktne autobusne linije Zagreb-Bol, a ako se odluče iz Splita doći trajektom iz Supetra mogu po povoljnoj cijeni Autotransovim autobusima doći u Bol. Za one koji su pobornici bržeg putovanja, Croatia Airlines omogućuje direktan let Zagreb-Bol po cijeni od 330 kuna za posjetitelje festivala. Kada posjetitelji dođu u Bol mogu se smjestiti u Meteor kampu ili potražiti apartmanski smještaj posredstvom Adria Tours Bol koji su za sve GNG posjetitelje osigurali izrazito povoljne cijene apartmana (za 4 osobe 84 eura/noć, za 5 osoba 105 eura/noć i za 6 osoba 126 eura/noć). Za sve informacije o dolasku, prijevozu i smještaju pratite službeni Facebook event festivala.

Venue

Bol
Brač, Hrvatska + Google Map