Loading Events
  • This event has passed.

5. Lake Fest u Nikšiću u Crnoj Gori

11 kolovoz, 2015Lake fest kao najveći crnogorski glazbeni festival i najmasovniji kulturni događaj, već je postao zaštitni znak grada Nikšića te jedan od značajnijih brendova Crne Gore. Ove godine održava se od 11. do 16. kolovoza.

Lake Fest
Lake Fest

Ove će se godine u Nikšiću održati jubilarni peti Lake Fest! Crnogorski festival koji iz godine u godinu privlači sve veći broj Hrvata, trajat će punih 6 dana od 11. do 16. kolovoza. Prva 3 dana festival će se održavati na platou Doma revolucije u samom centru grada Nikšića. Ulaz će biti besplatan za sve one koji žele upoznati festival i zagrijati se za veliku završnicu. Nakon ovog warm up-a, festival seli na već svima poznatu glavnu pozornicu na jezeru Krupac. Tamo će posjetitelje čekati izvođači iz regije kao i tri inozemna headlinera njemački Guano Apes, grčki Koza Mostra i kuvajtski Zahed Sultan.

 

Na platou će nastupati manje i više poznati autorski bendovi iz cijele regije: Elemental, Rundek Cargo Trio, Josip A Lisac, Sassja, Pankrti, Samostalni referenti, Riblja čorba, Babe, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejakovic, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo banana, Uzemljenje, Igra duhova i mnogi drugi.

 

Lake fest iz godine u godinu ima sve više regionalnu publiku tako da posjetitelji za vrijeme boravka u Nikšiću mogu iskoristiti i odličnu povezanost sa svim dijelovima Crne Gore. Samim time mogu brzo doći i do najatraktivnijih turističkih mjesta poput crnogorskog primorja. Najznačajnije i najatraktivnije prirodne znamenitosti šire okolice Nikšića su kanjoni rijeka Tare, Komarnice i Pive. Kanjon Tare predstavlja prirodnu ljepotu na svjetskoj razini i po mnogima je najljepši na cijelom svijetu. Zato su ove godine prva tri dana festivala osmišljena da uz glazbeni i umjetnički, nude i vrlo bogat turistički sadržaj. U vidu vrlo povoljnih grupnih avanturističkih jednodnevnih izleta, posjetitelji će moći splavariti rijekom Tarom, obići Kotor, okupati se u Perastu i posjetiti Manastir Ostrog.

 

Ono po čemu je Lake fest najviše prepoznatljiv je kamp koji će, kao i do sada, biti besplatan! Za sve bikere organiziran je poseban moto – kamp s parkingom koji je pod konstantnim nadzorom zaštitara.

 

Cijene ulaznica je ista kao i prošle godine, a iznosi 10 eura za jednu večer ili paket ulaznica za sve tri večeri koji možete kupiti za samo 25 eura. Ulaznice za Lake fest od ove godine moći će se kupiti i u Hrvatskoj putem sustava Entrio.

Details

Start:
11 kolovoz, 2015
End:
16 kolovoz, 2015
Cost:
Kn10 – Kn25
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Plato Doma revolucije i jezero Krupac
Nikšić, Crna Gora + Google Map