Loading Events
  • This event has passed.

5. MENT u Ljubljani – puštene dnevne ulaznice u prodaju

30 siječanj, 2019Od 30. siječnja do 1. veljače 2019. u Ljubljani se na nekoliko lokacija održava peti po redu festival MENT.

  • 12
    Shares
Zajednička fotografija – MENT 2018. (Foto: Maša Gojić)

Dugo iščekivani zimski event, MENT Ljubljana glazbeni festival i konferencija, udaljen je tek nekoliko dana. Prvog dana festivala, u srijedu, 30.1, u Kinu Šiška, Sevdaliza, Iceage, Blu Samu, Haiku Garden, КУКЛА i cl_tr lansirat će posjetitelja na putovanje po klubovima u kojima se glazba svira uživo, na ne manje od sedamnaest pozornica diljem Ljubljane. Ono što čeka publiku poslije zagrijavanja u srijedu velika je doza svježe glazbene kreativnosti, u kojoj se sada možete uživati dan po dan – dostupne su dnevne ulaznice koje u pretprodaji koštaju 15 eura.

>>Raspored održavanja koncerata 

Da bi upoznavanje 75 izvođača iz 27 zemalja bilo što jednostavnije, MENT festival pripremio je mobilnu aplikaciju. Ta aplikacija obavještavat će korisnike o rasporedu održavanja koncerata, opisima izvođača, lokacijama održavanja i notifikacijama. Može se preuzeti na svoje pametne telefone putem linkova za iOS i Android.

>>MENT Ljubljana mobilna aplikacija za iOS

>>MENT Ljubljana mobilna aplikacija za Android

75 izvođača iz 27 zemalja na 17 pozornica

Na MENT-u hrpa slovenskih glazbenika predstavit će svoja nova ostvarenja, čut ćemo najbolje od francuskog metala i popa, stanja matha u Norveškoj, srpskog dream popa, rock ‘n’ rolla i futurističkog rock ‘n’ rolla, poljskog duba, slovačkog noisea, švicarskog indiea, švicarskog grrrl powera, švicarskog sira, nizozemskog i belgijskog punka, luksemburškog suvremenog jazza, litvanskog surf hip – hop i ukrajinskog elektronskog impresionizma. Prije nego što se uživo zaroni u more raznih glazbenih žanrova, valja ih sve provjeriti online. Slovenska moMENT kompilacija također je izašla i sadrži glazbu svih slovenskih izvođača na petom MENT-u.

>> Bandcamp – Slovenian moMENT 2019

Kulturni i umjetnički eksperiMENT

Iznimni dodatak programu MENT Ljubljane specijali su koji istražuju poveznicu između glazbe i suvremene vizualne umjetnosti, tehnologije i zajednice. Jedan od njih je treće izdanje appointMENT #3 glazbenih postera. Izložba će biti otvorena u DobraVaga galeriji u četvrtak, 24.1. u 19 sati i u sebi će sadržavati sve izvođače na MENT-u, kao i 71 lokalnog i međunarodnog suvremenog umjetnika. U suradnji s Projekt Atol institutom, MENT organizira radionicu osciloskopske glazbe, koju će Jerobeam Fenderson and Hansi3D uživo predstaviti u prostoru Slovenske Kinoteke, 31.1. u 19 sati. Multimedijski umjetnici 5237 x SMECH pripremaju interaktivnu audio-vizualnu instalaciju koja će svoju premijeru imati na otvaranju festivala u Kinu Šiška i u petak u Ljubljanskom dvorcu. U petak će se MENT također fokusirati i na fenomen ruskog “Hyperboloid Recordsa”, prvo na konferenciji, a kasnije i na klupskoj noći u Gala Hali.

Besplatan prijevoz uspinjačom na koncerte na novom mjestu održavanja, Ljubljanskom dvorcu (stari grad)

U petak, 1.2., osam festivalskih izvođača svirat će na četiri pozornice na Ljubljanskom dvorcu. Nositelji festivalskih narukvica moći će se besplatno voziti uspinjačom do Rock Halla, kapelice u dvorcu, dvorane Hribar i teatra. Nositelji rukavica moći će se također tijekom čitavog festivala besplatno voziti u svim vozilima ljubljanskog gradskog prijevoza (LPP).

  • 12
    Shares

Details

Start:
30 siječanj, 2019
End:
1 veljača, 2019
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kino Šiška
Ljubljana, Slovenija
  • 12
    Shares