Loading Events
  • This event has passed.

56. Goranovo proljeće

20 ožujak, 2019Pedeset i šesto Goranovo proljeće, naša najstarija i najznačajnija pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka 2019. godine u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Puli.

  • 3
    Shares
56. Goranovo proljeće

Festival, kao i prethodnih godina, uz oživljavanje uspomene na lik i djelo pjesnika i partizanskog borca Ivana Gorana Kovačića, donosi izravan kontakt s aktualnom, vrijednom poezijom iz Hrvatske i svijeta.

Na ovogodišnjem Goranovom proljeću predstavit će se 40 pjesnika iz 14 zemalja. Strani će gosti čitati na vlastitim jezicima, uz osigurane prijevode na hrvatski.
Za glazbeni identitet ovog festivalskog izdanja brinu se Ivan Grobenski i grupa Šumski, čiji će živi nastupi pratiti čitalačke programe.

Novu Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu dobila je zbirka „Mehanika peluda” Martine Vidaić, a Gorana za mlade pjesnike ove je godine osvojio Denis Ćosić.

I ove godine pjesnička karavana dolazi u Rijeku.

U dvosatnom pjesničko-glazbenom programu u četvrtak, 21.3. u 20 sati u Palachu predstavit ćemo niz stranih i domaćih pjesnika i pjesnikinja različitih generacija.

Bit će biti laureati Martina Vidaić i Denis Ćosić i gosti Yorgos Alisanoglou, Lidija Dimkovska, Vlado Martek, Lou Raoul, Nikola Petković, Goran Čolakhodžić, Tiberiu Neacsu, Frida Šarar, Laurence Vielle, Baptiste Gaillard, Vanda Mikšić i Udo Kawasser.

U petak, 22.3. točno u podne u Book Caffeu Dnevni Boravak predstavit ćemo europsku platformu za mlade pjesnike Versopolis, posvećenu većoj mobilnosti i vidljivosti mlađih evropskih pjesnika, koje je Goranovo proljeće dio.

U fokusu ovogodišnjeg festivalskog izdanja nalazi se europska poezija frankofonog izraza. Pridružite nam se i poslušajte, osim dobro poznatih imena domaće i riječke književne scene, žive pjesničke glasove iz SAD-a, Švedske, Francuske, Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Litve, Nizozemske, Makedonije, Grčke, Poljske…

  • 3
    Shares

Details

Start:
20 ožujak, 2019
End:
23 ožujak, 2019
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Više gradova u Hrvatskoj
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 3
    Shares