Loading Events
  • This event has passed.

7. Schengenfest nudi organizirani prijevoz iz Hrvatske

1 kolovoz, 2014Od 1. do 3. kolovoza 2014. u Vinici u Sloveniji, na samoj granici s Hrvatskom održat će se sedmi po redu Schengenfest.

7. Schengenfest

U petak, 1. kolovoza, s glavne pozornice, festival će službeno otvoriti veliko iznenađenje ovogodišnjeg „festa“ – provokativni južnoafrički rap – rave bend Die Antwoord. Nakon što zapale publiku svojim, daleko poznatim, energičnim nastupom uslijedit će Laibach , Kiril Djaikovski , Moveknowledgement, Kuga i High 5. Na stageu s elektronskom glazbom, nastupat će DJ Eds & Rootsinsession Sound, Felis CATUS & Softskinson ( DMNP ), Nati Katchen i Shu S.H.U..

Slijedeći dan, u subotu 2. kolovoza, glavnu pozornicu okupirat će 2CELLOS, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine, Čao Potrorož, Pankreas i Ice on Fire. Za elektronsku glazbu pobrinut će se zvijezda vodilja Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE i Milk Drinkers.

Konačno, posljednji dan trajanja festivala, u nedjelju 3. kolovoza, na glavnu pozornici izaći će finska senzacija HIM i britanska grupa Morcheeba, nakon čega slijede MUFF, Zebra Dots, The Ufoslavians i Top Stripper. Na elektro „stageu“, lako ćete zaplesati uz slavnog Valentina Kanzyanija i Belteka.

Uz sve navedeno, posjetioce očekuje bogat popratni program, još bolje opskrbljenu trgovinu festivala – Schengen Trgovina, povećani broj tuševa i umivaonika i još veći hlad za šatore jer, ove godine, kamp seli u podnožje brda uz samu obalu  Kupe.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr ili putem www.kartoteka.si.

Kako bi olakšali dolazak publici iz Hrvatske, organizatori festivala, organizirali su besplatan prijevoz kombijem od mjesta Bosanci do same Vinice i nazad. Bosanci je mjesto koje se nalazi u Karlovačkoj regija, na 45°26’21” sjeverno od ekvatora i 15°15’54” istočno od početnog meridijana.

Prijevoz, od Bosanaca do Vinice, bit će organiziran za sve posjetitelje festivala koji dolaze iz Zagreba ili Rijeke i to ovim autobusnim linijama:

Zagreb – Bosanci (četvrtak i petak)

11.00 – 12.21 sati

12.30 – 13.51 sati

Rijeka – Bosanci (četvrtak i petak)

14.00 – 15.39 sati

15.00 – 16.39 sati

Povratak za posjetitelje, planiran je u ponedjeljak 4. kolovoza s polaskom iz Vinice, za sljedeće autobusne linije:

Bosanci – Zagreb

13.35 – 15.00 sati

Bosanci – Rijeka

12.21 – 14.00 sati