Loading Events
  • This event has passed.

8. Hartera: noćna, dnevna i virtualna

19 srpanj, 2012Hartera festival u bivšoj tvornici papira Hartera, u centru Rijeke, na rasporedu je od 19. do 21. srpnja. Do sad objavljeni lineup osme Hartere čine Laurent Garnier presents LBS, Asian Dub Foundation Sound System, Gus Gus, Azari & III, Gesaffelstein, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Damir Avdić, Svadbas, Dječaci, The Highland Brothers Inc., A Skitzo, One Possible Option i ABOP.

8. Hartera

Prvi dan na glavnoj pozornici nastupa Laurent Garnier i njegov LBS show. Legendu elektronike ne treba posebno predstavljati i nema sumnje da će se na repertoaru naći i niz elektroničkih klasika poput ‘Acid Eiffel’, ‘Crispy Bacon’ i ‘The Man With The Red Face’, koje će Laurent, Benjamin i Stephane predstaviti publici u jednoj posve novoj dimenziji.

Za zagrijavanje angažirani su Dinamo Azari i Alixander III (Azari & III) koji su svoju reputaciju izgradili na underground sceni Toronta, a potom uz pomoć dvojice vokalista, Fritza Heldera i Starving Yet Fulla, revitalizirali stari house zvuk s primjesama disca i popa, te senzualnim grooveom natjerali plesne podije na nesputano uživanje.

Drugi dan glavna pozornica mora izdržati niz izvrsnih: Darkwood Dub, Gesaffelstein, Asian Dub Fundation Sound System i Gus Gus.

Originalno nastao 1995. kao multimedijalni kolektiv, islandski bend Gus Gus se tijekom godina etablirao kao jedan od najpoznatijih i najuzbudljivijih “živih” izvođača plesne elektronike, s preko pola milijuna prodanih albuma i kultnim uspješnicama poput ‘David’ i ‘Moss’. Okosnicu projekta danas čine President Bongo, Biggi Veira i Daniel August, trojac čija glazbena kreativnost nema granica, što su možda najbolje dokazali na aktualnoj ploči ‘Arabian Horse’, snimljenoj u posebno konstruiranom studiju na izoliranom imanju usred islandskih polja lave.

Još dvije pozornice aktivne su prva dva dana: Rock&DJ stage i Hidden stage.

U subotu festivalski prostor postaje Buvljak svih Buvljaka gdje će nastupiti i Art Poluttion Trio iz Rijeke. Na glavnoj pozornici riječi i “domaća situacija” doći će bolje do izražaja od prethodna dva dana jer su na programu Rambo Amadeus i Damir Avdić.

Uz bogat glazbeni program o kojemu ćemo još obavještavati Hartera sprema i dodatne sadržaje na festivalu. Bit će tu Fontana di Hartera, neiscrpna kolosalna fontana piva iz koje će Tuborg počastiti posjetitelje festivala za vrijeme happy houra.

Program Hartera + je još u pripremi dok se Radio Isus strip može čitati na službenoj stranici festivala u PDF formatu, a potpuni Vivi Rhinocerus doživljaj dostupan je surferima po mobilnim aplikacijama.

Ulaznice za pojedinačno četvrtak i petak su 150 kuna prije, a 30 kuna više na ulazu, dok je  subota 90 kuna na ulazu, 10 manje u pretprodaji. Sva tri dana stoje 250 kuna sve do 19. srpnja kada se penje na 280 kuna.