Loading Events
  • This event has passed.

8. INKUBATOR predstavlja: U pol’ 9 kod Sabe i Lovely Quinces

30 travanj, 2013Na osmom izdanju Inkubatora u utorak 30. travnja u Tvornici kulture predstavit će se grupa U pol’ 9 kod Sabe i kantautorica Dunja Ercegović a ka Lovely Quinces.

8. Inkubator

30. travnja iako pada u utorak, lako se može doživjeti i kao početak malog vikenda, jer Praznik rada 1. svibanj pada u sriijedu. Stoga svi oni  željni svirke uživo ovog puta mogu uživati do sitnih sati na Inkubatoru, bez grča u želicu zbog eventualnih obaveza radne sredine tjedna. U pol’ 9 kod Sabe i Lovely Quinces su vjerujemo dobar razlog za napuštanje kućnog brloga u utorak navečer.

Sistem je isti kao i do sada; cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 20 kuna, a na dan koncerta 30 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Tvornici kulture. No uvodimo i jednu malu pogodnost, a to je za sve koji žele doći na koncert, a Tvornica im nije usput, slobodno mogu rezervirati ulaznice na svoje ime na mail [email protected]. Time se posjetitelji stavljaju na popis i na ulasku u klub plaćaju 20 kuna. U sljedećih nekoliko redaka saznajte više o imenima koja nastupaju.

U pol' 9 kod Sabe

U pol’ 9 kod Sabe je osmeročlani bend osnovan prije četiri godine u stanu tadašnje basistice Sabe.  Okupilo se te večeri pet prijateljica, i gle čuda – sve su upravo prekinule dugogodišnje ljubavne veze i odlučile o tome pisati pjesme!

Tada nisu ni sanjale da će itko, osim njihovih prijatelja i rodbine biti zainteresiran da ih posluša ili pozove da nastupe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dmm77AFwmr8[/youtube]

Međutim, ljubavna bol bila je upravo proporcionalna njihovom kreativnom zanosu i one su do jeseni imale svoje prve hitove i dogovoren nastup na Vox Feminae festivalu! Publika ih je dočekala sa rukama u zraku, dijelom oduševljena, dijelom zgranuta („Što je sad ovo? Jel’ one ovo ozbiljno?“).

Posljednje dvije godine bend je odsvirao respektabilan broj nastupa u zagrebačkim klubovima poput Medike, Tvornice, Purgeraja, Saxa, Kset-a, ali i na festivalima Cest is d’best, L-fest, Velika rock eksplozija, slovenskim Rdečim zorama i austrijskom Lady Festu.

Lovely Quinces (Foto: Ivica Ivčević)

Lovely Quinces – glazbeni je projekt mlade kantautorice Dunje Ercegović iz Splita. Osnovan je 2012.god u četiri zida skromne studentske sobice u Zadru uslijed dosadne kiše i siromašnog programa domaćih televizija, no tek postaje aktivan 2013. god snimanjem uz pomoć Ivice Plazonića i promocijom singla ”Wrong House” na Youtube stranici. Pjesma je prepoznata kao melankolični folk među slušateljima i prešla je granice pojavljujući se na popisu novih izvođača sergestrayspointofview.blogspot.com i Kozmic blues emisiji na radiju Kikinda u Vojvodini.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7kNqLqg0fEM[/youtube]

Nastup na [email protected] festivalu će ujedno biti debut nastup nakon kojeg će entuzijastično i teško zarađenim kapitalom krenuti u snimanje albuma.

Ravno u Tvornicu i podržite scenu!

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb,
+ Google Map