Loading Events
  • This event has passed.

9. INKUBATOR predstavlja: Olovni ples, Svemir i Dr. Kadžije

28 svibanj, 2013Na devetom izdanju Inkubatora u utorak 28. svibnja u Tvornici kulture predstavit će se grupe Olovni ples, Svemir i Dr. Kadžije.

9. Inkubator u Tvornici kulture

U utorak 28. svibnja na redu je posljednji ovosezonski Inkubator u Tvornici kulture, nakon kojeg nastupa ljetnja pauza, a se opet glazbeno družimo i pomažemo u rujnu. Ovu najavu također koristimo i kao zahvalu svim dosadašnjim izvođačima koji su prodefilirali kroz ovaj naš eksperiment na sceni s kojim smo u neprekinutom nizu došli i do njegove devete epizode. Hvala vam na entuzijazmu i koncertima.

Sistem je isti kao i do sada; cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 20 kuna, a na dan koncerta 30 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Tvornici kulture.  Pogodnost je to što za sve koji žele doći na koncert, a Tvornica im nije usput, slobodno mogu rezervirati ulaznice na svoje ime na mail [email protected]. Time se posjetitelji stavljaju na popis i na ulasku u klub plaćaju 20 kuna. U sljedećih nekoliko redaka saznajte više o imenima koja nastupaju.

Olovni ples

Olovni ples – jedinstvena pojava na hrvatskoj rock sceni u posljednjih desetak godina. Ova dugoselska četvorka koju čine Tomislav Zorić, Stipo Periša, Vjeran Pavlović i Bojan Rađenović spojila je u svojoj glazbi različite glazbene izričaje pa je samim time njihovu glazbu teško žanrovski odrediti. Blues korijeni, koji čas naginju prema šansoni, čas prema cabaretskom , čas prema folk – rock izričaju , a sve to uz pažljivo birane stihove daje Olovnom plesu poseban pečat. Od samih početaka ovaj bend nije bio usmjeren na komercijalni uspjeh niti na osvajanje radio postaja pa samim time niti na masovnu publiku već na osvajanje čovjeka po čovjeka. Olovni ples stvara glazbu po vlastitom ukusu i to najčešće u kućnom ambijentu.

Rezultat tog pristupa je sedam lo-fi albuma snimljenih u kućnim uvjetima objavljenih pod nezavisnim etiketama Brlog Recordsa i Slušaj najglasnije, te tek jedan službeni diskografski album objavljen za veliku kuću (Croatia Records)- album “Sloboda”.

Sva glazba Olovnog plesa dostupna je na  službenoj stranici benda:  http://olovniples.bandcamp.com/

Svemir (Foto: Marko Plečko)

Svemir – četveročlani bend iz Zagreba okupljen oko materijala kantautorice Zvonke Obajdin, aktivne na zagrebačkoj sceni još od 2009. Iako Zvonka i dalje povremeno nastupa i solo (od čega posebno valja istaknuti osvajanje brončane “kante” na desetom Međunarodnom kantautorskom festivalu “Kantfest 2012” u Rušama, Slovenija), od okupljanja benda fokus je uglavnom – na Svemiru.

Prva postava benda okupila se na ljeto 2011., da bi u ljeto sljedeće godine u vlastitom izdanju snimili svoj debut, jednostavno nazvan “Svemir”. Album je odlično primljen, te je uvršten na niz regionalnih top lista najboljih (underground) izdanja u 2012.  godini.
Može se besplatno skinuti na: http://svemir.bandcamp.com/

Sadašnja postava benda radi od rujna 2012., te je već odsvirala zapaženi niz koncerata u i oko Zagreba. Iako je glazba koju izvode u mnogočemu klasično kantautorsko žensko pismo, zbog zanimljivih aranžmana i strastvenih izvedbi, ipak izmiču svrstavanju u uobičajene ladice, tako da od benda možete očekivati nastup na kojem, uz nježnu melankoliju, također možete čuti i nesputanu buku ili zaigrani rock’n’roll.

Doktor Kadžije

Doktor Kadžije –  tročlani bend iz Zagreba ukupne starosti preko 100 godina. Posljednje dvije-tri godine bend radi na autorskim pjesmama te je u procesu dovršavanja snimanja prvog albuma koji sadrži 12 pjesama. Stilski bend svira rock s tekstovima pjesama 99 posto na hrvatskom jeziku. Kao poziv na svirku slijedi refren pjesme “Poliži me”:
“Kad već kažeš da sam sladak, poliži me,
ako osjetiš gorčinu, ne boj se,
to je samo izljev moje ljubavi,
ja sam došao, dođi i ti.
Come baby come, baby, baby, come, come!”

Dakle, dođite i podržite scenu.

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map