Loading Events
  • This event has passed.

9. Overdrive Festival u Kapfenbergu

10 listopad, 2015Deveto izdanje Overdrive festivala održat će se 10. listopada 2015. u Kapfenbergu u Austriji.

9. Overdrive Festival u Kapfenbergu
9. Overdrive Festival u Kapfenbergu

Overdrive festival ove godine kao headlinere nudi američke hardcore legende Agnostic Front – band koji od 1983. godine brzo i agresivno gazi sve pred sobom. Ukoliko ih niste vidjeli niti na jednoj od bližih lokacija gdje su ove godine svirali – Beč, Pula ili Ljubljana imati će te ih prilike vidjeti zadnji put ove godine na europskoj turneji u našim bližim krajevima.

 

More than a Thousand je portugalski metalcore band koji je počeo sa svirkama 2001. godine. Organizator ponosno ističe da ih je uspio, zahvaljujući njihovom zadnjem koncertu u Kapfenbergu prije 4 godine te velikom bazom fanova u Štajerskoj, nagovoriti da i ove godine nastupe na Overdrive festivalu 2015.
Old Firm Casuals su dobro poznati američki street punk/Oi! band iz San Francisca. Još jedan projekt Rancidovog pjevača Larsa Fredericksena trenutno je na europskoj turneji sa Agnostic Frontom i Coldsideom.

 

Floridski hardcore band Coldside biti će još jedan od bandova koji će svojom žestinom zagrijati festival. Pod velikim utjecajem Agnostic Fronta i općenito NYHC bandova, iako osnovani tek 2010. godine, vratili su svojom muzikom hard-core tamo gdje mu je i mjesto – cirle pitovi, agresivan nastup neovisno da li na svirci ima 10 ili 500 ljudi i u principu hard-core u njegovim korijenima obilježje su ovog banda.

 

Osim navedenih bandova kao domaća podrška nastupiti će Turbobier, te Millions of Dreads, Dream on Dreamer, All Faces Down i The Awezombies.

 

Sve informacije o festivalu možete pratiti ovdje. Pozornica će se ove godine premjestiti sa otvorenog prostora u dvoranu tako da je broj karata ograničen i tko želi pogledati ovaj žestoki festival neka požuri s kupovinom. Karte se mogu nabaviti na ovdje.

Venue

Haus der Begegnung
Kapfenberg, Austrija + Google Map