Loading Events
  • This event has passed.

9. Overdrive Festival u Kapfenbergu

10 listopad, 2015Deveto izdanje Overdrive festivala održat će se 10. listopada 2015. u Kapfenbergu u Austriji.

9. Overdrive Festival u Kapfenbergu
9. Overdrive Festival u Kapfenbergu

Overdrive festival ove godine kao headlinere nudi američke hardcore legende Agnostic Front – band koji od 1983. godine brzo i agresivno gazi sve pred sobom. Ukoliko ih niste vidjeli niti na jednoj od bližih lokacija gdje su ove godine svirali – Beč, Pula ili Ljubljana imati će te ih prilike vidjeti zadnji put ove godine na europskoj turneji u našim bližim krajevima.

 

More than a Thousand je portugalski metalcore band koji je počeo sa svirkama 2001. godine. Organizator ponosno ističe da ih je uspio, zahvaljujući njihovom zadnjem koncertu u Kapfenbergu prije 4 godine te velikom bazom fanova u Štajerskoj, nagovoriti da i ove godine nastupe na Overdrive festivalu 2015.
Old Firm Casuals su dobro poznati američki street punk/Oi! band iz San Francisca. Još jedan projekt Rancidovog pjevača Larsa Fredericksena trenutno je na europskoj turneji sa Agnostic Frontom i Coldsideom.

 

Floridski hardcore band Coldside biti će još jedan od bandova koji će svojom žestinom zagrijati festival. Pod velikim utjecajem Agnostic Fronta i općenito NYHC bandova, iako osnovani tek 2010. godine, vratili su svojom muzikom hard-core tamo gdje mu je i mjesto – cirle pitovi, agresivan nastup neovisno da li na svirci ima 10 ili 500 ljudi i u principu hard-core u njegovim korijenima obilježje su ovog banda.

 

Osim navedenih bandova kao domaća podrška nastupiti će Turbobier, te Millions of Dreads, Dream on Dreamer, All Faces Down i The Awezombies.

 

Sve informacije o festivalu možete pratiti ovdje. Pozornica će se ove godine premjestiti sa otvorenog prostora u dvoranu tako da je broj karata ograničen i tko želi pogledati ovaj žestoki festival neka požuri s kupovinom. Karte se mogu nabaviti na ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Haus der Begegnung
Kapfenberg, Austrija + Google Map