Loading Events
  • This event has passed.

Acid Mothers Temple u Tvornici kulture

30 listopad, 2019Japanski psihodelični kolektiv Acid Mothers Temple vraćaju se u Tvornicu kulture gdje će održati koncert 30. listopada 2019.Bit će to njihov drugi nastup u Zagrebu, nakon sjajne premijere 2016. kad su svojim dvosatnim psihodeličnim setom do temelja razdrmali puni Mali pogon Tvornice.

Acid Mothers Temple

Kao samoprozvana hippy grupa, Acid Mothers Temple još od polovice 90-ih putuju svijetom predstavljajući svoj jedinstveni spoj bučnih gitara, psihodelije I moćnog ritma. Okupljeni oko masterminda benda, gitariste Kawabate Makotoa, počeli su snimati pod utjecajem progresivnog rocka, da bi kasnije nastavili sa sve snažnijim primjesama jazza, dodajući pritom psihodelične elemente I improvizaciju. U dosadašnjoj karijeri nastupali su pod brojnim imenima poput Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso U.F.O., Acid Mothers Temple and the Cosmic Inferno i Acid Mothers Temple SWR.

Filozofija AMT-a je vrlo specifična; ne smatraju se komunom, iako njihovi članovi žive u zajedničkim kućama diljem Japana I njeguju životni stil koji se odupire većini normi modernog društva. Njihov moto je “Radi što god želiš, nemoj raditi baš ništa što ne želiš!”. Kako sami kažu, zbog te filozofije su ostali bez novca I vjere u društvo, ali su stekli slobodu I vrijeme.

Nazivajući sebe kozmičkim trubadurima, uz vodstvo spomenutog Makotoa koji vjeruje da komunicira sa svemirom, Acid Mothers Temple je trenutno kolektiv od tridesetak glazbenika, umjetnika i performera kojima je glazbasamo jedan od polja interesa. Tijekom gotovo četvrt stoljeća postojanja, kolektivom je prodefilirao ogroman broj članova koji sebe doživljavaju više kao obitelj nego kao bend. Prema riječima lidera, AMT nikad nije održao niti jednu probu od svog nastanka, jer članovi moraju osjetiti I međusobno dijeliti ono što sviraju. AMT su nastupali i surađivali s mnogim glazbenicima kao što su predstavnici psihodelije Simeon iz grupe Silver Apples, Nik Turner iz Hawkwindate pokojna francuska pjevačica Rosina de Pèira.

Acid Mothers Templesu ušli u novu fazu 2018.dolaskom pjevača Jyonson Tsua, čiji su progresivni, teatralni solo nastupi tijekom kojih koristi svoj izmišljeni jezik zasluženo privukli velike pohvale i recenzije.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 65 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 90 kn.

Ovaj event prvi je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju: Acid Mothers Temple, Repetitor, Mark Lanegan Band i Acid Arab. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290 kn.

Službena prodajna mjesta: Entrio, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i Rockmark, Berislavića 13.

Details

Date:
30 listopad, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
65kn – 90kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Zagreb