Loading Events
  • This event has passed.

Američki stoneri Dead Meadow u Tvornici kulture

6 studeni, 2013Američki psihodelični stoner rock trio Dead Meadow nastupit će u Malom pogonu Tvornice kulture u srijedu, 6. studenog 2013. godine.

Dead Meadow

U Tvornicu Dead Meadow dolaze u sklopu turneje koja prati njihov novi studijski album “Warble Womb” objavljen ranije ove godine. Novi materijal njihov je prvi nakon pet godina i uključuju originalnu postavu benda koja ga je i osnovala 1998. u Washingtonu.

Jason Simon, Steve Kille i Mark Laughlin svirali su u dva tamošnja benda sredinom 90-tih prijem nego su osnovali Dead Meadow. Prva dva albuma objavljena su 2000. i 2001. za label Tolotta Records kojeg je vodio basist Fugazija Joe Lally. Već tada zapazio ih je legendarni John Peel za kog su 2001. snimili prvi Peel Session izvan BBC-jevog studija. Tijekom prošlog desetljeća grupa je objavila još tri studijska albuma – “Shivering King and Others”, “Feathers” i “Old Growth” – i originalan live album i film “Three Kings” koji prikazuje njihov koncert kombiniran s psihodeličnim projekcijama. “Three Kings” svoju su premijeru imali na poznatom hollywoodskom groblju Hollywood Forever Cemetery. Uz taj izlet na film glazba Dead Meadowa pojavila se i u poznatoj televizijskoj seriji “The Wire”.

Ulaznice u pretprodaji iznose 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna.

Details

Date:
6 studeni, 2013
Cost:
45kn – 60kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map