Loading Events
  • This event has passed.

Amira Medunjanin prvi put u Rijeci – koncert pred rasprodajom

7 rujan, 2014Ulaznice za prvi riječki koncert Amire Medunjanin su pred rasprodajom! Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku nastupit će u Rijeci za nešto manje od dva tjedna, u nedjelju 7. rujna u dvorani HKD na Sušaku. Sudeći prema dosadašnjem interesu, i za ovaj koncert Amire Medunjanin tražit će se ulaznica više.

Amira Medunjanin

Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te ljubavi prema poeziji i glazbi. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ”uzburkavajući” uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća.

Amira Medunjanin objavila je sredinom svibnja novi, četvrti studijski album “Silk & Stone” (Aquarius Records). Njen koncertni repertoar obogaćen je tako pjesmama koje su zabilježene na novom albumu kao što su “Što te nema”, “Čula jesam da se dragi ženi”, “Kradem ti se u večeri”, kao i tradicionalnom makedonskom “Eleno kerko”, za koju je Amira snimila i svoj prvi videospot.

Preostale ulaznice potražite na sljedećim prodajnim mjestima:
Foto Revija, Užarska 28, Rijeka
Antikvarijat Ex libris, Riva Boduli 3B, Rijeka
New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji
www.kulturaplus.com
Cijena ulaznica: 130 kn do 6.9.; 140 kn na dan koncerta

Details

Date:
7 rujan, 2014
Cost:
130kn – 140kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

HKD Sušak
Rijeka, Hrvatska + Google Map