Loading Events
  • This event has passed.

Amira Medunjanin u Lisinskom

16 ožujak, 2015Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 16. ožujka vraća se u Zagreb, ovaj put u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, što će biti njezin prvi samostalni nastup u toj dvorani i ujedno dosad najveći koncert u Hrvatskoj. Amiri i njezinim suradnicima Lisinski je dobro poznat, upravo su pod njegovim krovom snimili novi studijski album ‘Silk & Stone’. Pjesme s ovog albuma, ali i neke druge dragulje sevdalinke i tradicionalnih pjesama ovih prostora, Amira s ekipom sjajnih glazbenika te jedinstvenim senzibilitetom, energijom i emocijom ‘donosi’ publici za nešto više od dva mjeseca.

Amira Medunjanin
Amira Medunjanin

“Posljednjih par godina, nekako s proljeća uvijek dođem u Zagreb. Ovog puta imam priliku nastupati u Lisinskom. Velika je to obaveza, ali i čast. I zaista se veselim nastupu jer smo prosinca 2013. godine upravo u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog snimili ‘Silk & Stone’, i mislim da ne može bolje od toga. Mislim da će zagrebačka publika, kao i nekoliko puta do sada, odrediti u kom smjeru će nastup ići. Ljudi već znaju da nikada ne ponavljam gradivo. Ja i očekujem neku novu priču, što me izuzetno raduje. Tako da ima puno dobrih razloga da se svi dobro zabavimo. Pripremili smo poseban program i nekoliko iznenađenja. Ovim putem željela bih pozvati drage ljude na novi susret u ponedjeljak, 16.ožujka, da nam svima radna sedmica dobro krene”, kazala je Amira Medunjanin uoči zagrebačkog koncerta.

 

Album “Silk & Stone” objavljen prošle godine, u izdanju Aquarius Recordsa, donosi 10 skladbi, vrhunske interpretacije nekih od najljepših tradicionalnih pjesama s ovih prostora, kao što su “Eleno kerko”, “Kradem ti se u večeri”, “Ima dana”… Album je producirao i aranžirao cijenjeni i nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, a osim što ga je prigrlila publika, bilježi i hvalospjeve kritike. Tako je hrvatsko izdanje uglednog magazina Rolling Stone album uvrstio među 10 najboljih regionalnih izdanja u 2014., a album se našao i na popisu najboljih domaćih/regionalnih izdanja brojnih medija. “Silk & Stone” je Amirin peti album, nasljednik hvaljenog albuma “Amulette” iz 2011. (Harmonia Mundi/World Village). Prethodna dva izdanja objavila je za sarajevski Gramofon: “Amira – Live” (2009.) snimljen na Jazz Festu Sarajevo 2008. godine i “Zumra” (2009.), koji je proglašen jednim od 10 World Music izdanja godine po ocjeni Sunday Timesa. Prvijenac “Rosa” datira iz 2005., a Amirini diskografski počeci vežu se za gostovanje na albumu „A Secret Gate“ glasovitog sastava Mostar Sevdah Reunion.

 

Ulaznice: Povoljnije ulaznice u prodaji do 1. veljače. Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni Lisinskog ili na www.ulaznice.hr i prodajnim mjestima u sustavu Ulaznice.hr. Do 1. veljače u prodaji će biti povoljnije ulaznice po cijeni od 100 / 125 / 150 / 175 kn; od 2. veljače cijena ulaznica bit će 125 / 150 / 175 / 200 kn.

Details

Date:
16 ožujak, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn100 – Kn200
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map