Loading Events
  • This event has passed.

Amy LaVere & Will Sexton u Vintage Industrial Baru

12 rujan, 2014



Amy LaVere, kantautorica i kontrabasistica koja je u filmu ‘Walk the Line’ utjelovila legendarnu Wandu Jackson, i Will Sexton, vrhunski country gitarist stižu u Vintage Industrial Bar 12. rujna 2014.

Amy LaVere

Život u pokretu i stalna promjena mjesta boravka za mnoge su samo san. Mlada kantautorica i kontrabasistica iz Memphisa Amy LaVere tako živi otkad zna za sebe. Rođena u Louisiani kao Amy Fant, s roditeljima muzičarima selila se dvadeset i dva puta, a trinaest puta prije završetka srednje je mijenjala školu. Na kraju su se preselili u Detorit od kud je u najmanje dva navrata na svoju ruku „odlazila“ od kuće i vraćala se dok je istovremeno predvodila punk-rock bend Last Minute. Bila je nemirne prirode i pobunjenik, takvi su obično sjajni kad udruže napad pundravaca i talenat.

Nakon zavšetka srednje škole Amy seli u Nashville gdje se nakon kraće romanse udaje za Gabea Kudela, bivšeg kontrabasista benda Th’ Legendary Shack Shakers, koji ju je naučio svirati kontrabas i s kojim osniva duo The Gabe & Amy Show. Par se rastaje 2003. godine, Amy živi u Memphisu, nastavlja svirati kontrabas, piše pjesme i s nekolicinom prijatelja nastupa jugom SAD-a.

Paralelno s glazbenom karijerom, Amy se pojavljuje u dva filma; ”Walk The Line” u ulozi Wande Jackso te u ”Black Snake Moan“. Nedugo potom Archer Records izdaje njezin prvi solo album „This World Is Not My Home“. Između ostalih, na ploči su sarađivali legendarni Jim Dickinson i poslednjih godina vrlo uticajni Jimbo Mathus (Squirrel Nut Zippers).
Sljedeći album”Anchors & Anvils“ (Archer Records, 2007.) producira Jim Dickinson.

2009. objavljuje EP „Died Of Love“ (Archer Records), posljednji s Jimom Dickinsonom kao producentom, ali i mentorom, savjtnikom i važnom podrškom. Smrt Jima Dickinsona i raskid veze sa bubnjarem Paulom Taylorom obilježit će sljedeći album tmurnim i tužnim raspoloženjem. „Stranger Me“ izlazi 2011. za Archer Records propraćen pozitivnim kritikama glazbene štampe. Iste godine, Amy LaVere je proglašena drugu godinu zaredom najboljom pjevačicom u Memphisom i to u konkurenciji imena kakva su Shannon McNally i Valerie June. Zajedno s njima osniva ženski kantautorski tandem koji posljednjih nekoliko godina privlači pažnju ljubitelja americana zvuka, a i sve tri se pojavljuju u supergrupi Luthera Dickinsona The Wandering. 2012. godine objavile su album „Go On Now, You Can’t Stay Here“.

2013. godine Amy i John Paul Keith, sjajan gitarist kojeg smo imali priliku glededati i u Zagrebu, osnivaju raspojasan country & western bend Motel Mirrors.
U svinju ove godine Amy je izbacila novi album naslovljen ”Runaway’s Diary”. Album neki nazivaju ‘road’ pločom kojem se otvaraju mnoge dileme iz uvijek uzburkanih dana odrastanja. Isto tako mnogi se slažu da se Amy svojim posljednjim izdanjem dokazala kao kantautorica visoke kvalitete i ogromnog talenta na današnjoj americana sceni.

„Runaway’s Diary“ je producirao Luther Dickinson, a pomogao je gitarama i mandolinom. Još jedan gitarista bitan u životu Amy LaVere je Will Sexton koji je svirao gitare na ovom albumu, a pored toga pjevao i prateće vokale. Will Sexton ima zavidnu country karijeru obzirom da od malena svira gitaru sa starijim bratom Charliejem Sextonom (jedan od zapaženijih gitarista u bandu Boba Dylana).

Amy LaVere posjeduje zavodljivi baršunasti glas kojim obara s nogu i tjera vas da obratite pažnju na pjesmu koja je, obično, neka zanimljiva priča. Ona je sitna, krhka i nježna, ali svoj ogromni instrument svira bjesomučnom žestinom kao da je kontrabasist nekog punkbilly benda. Njen rast, djetinji izgled, ljepota i boja glasa mogu vas navesti da pomislite kako ste suočeni s jednim ranjivim i osjetljivim bićem. Međutim, ovoj džepnoj Veneri ne treba vaša pomoć. Ona još od ranih tinejdžerskih dana živi na putu i njena iskustva nadmašuju iskustva mnogih od nas.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna (karte samo na dan koncerta), početak u 21:00 sati.

Facebook Event

Details

Date:
12 rujan, 2014
Cost:
30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map