Loading Events
  • This event has passed.

Amy Winehouse Tribute u Vintage Industrialu

12 siječanj, 2019U subotu 12. siječnja ne propustite večer posvećenu velikoj jazz/soul pjevačici Amy Winehouse. Okupljeni oko iste ideje, Amy’s House, je kreirao totalni zvučno – vizualni spektakl, nema sumnje, jedinstven i neponovljiv. Jesu li uspijeli u tome dođite i prosudite u subotu 12. siječnja u VIB-u.

  • 4
    Shares
Amy Winehouse Tribute u Vintage Industrialu

Amy Jade Winehouse (14. rujna 1983. − 23. srpnja 2011.) bila je britanska pjevačica i tekstopisac poznata po snažnom vokalu i eklektičnom miksu glazbenih žanrova koji su uključivali R&B, soul i jazz.

Njezin debitantski album, Frank, od strane kritike u Velikoj Britaniji bio je vrlo uspješan te nominiran za Mercury Prize. Sljedeći album, Back to Black, nominiran je u čak šest kategorija prestižne nagrade Grammy, a osvojio je njih 5 čime je izjednačen rekord najviše osvojenih Grammyja neke pjevačice u jednoj noći.

S tim uspjehom Winehouse je postala prva britanska pjevačica koja je osvojila pet Grammyja, uključujući čak tri od četiri “najvažnija”: najbolja nova pjevačica, najbolja snimka godine i najbolja pjesma godine. 14. veljače 2007. osvojila je BRIT nagradu za najbolju britansku pjevačicu, a također je bila nominirana i u kategoriji najboljeg britanskog albuma. Tri je puta osvojila nagradu Ivor Novello: prvu 2004. godine za pjesmu Stronger Than Me, drugu 2007. godine za pjesmu Rehab, a treću 2008. godine za pjesmu Love is a Losing Game.

Amy Winehouse umrla je od trovanja alkoholom 23. srpnja 2011. godine. Njezin album Back to Black u Britaniji je postao najprodavaniji album ovog milenija.

Koncert: 23:30 h, Ulaz do 22:00 besplatan. Karte: 10 kn (za studente) / 20 kn.

  • 4
    Shares

Details

Date:
12 siječnja
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
10kn – 20kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 4
    Shares