Loading Events
  • This event has passed.

Anat Cohen Quartet nastupa u ZKM-u

3 studeni, 2014U ponedjeljak 3. studenog će u sklopu 10. Vip Zagreb Jazz Festivala u ZKM-u nastupiti kvartet koji oduševljava virtuoznošću i ekspresivnošću sviranja – Anat Cohen Quartet, predvođen talentiranom klarinetisticom i saksofonisticom.

Anat Cohen

Anat Cohen je danas podjednako poznata kao klarinetistica i saksofonistica. Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja, Jazz Journalists Association ju šest godina godine zaredom proglašava najboljom klarinetisticom, a ugledni DownBeat ju više godina uzastopce uvrštava na prvo mjesto klarinetista u usponu karijere, dok visoke pozicije zauzima i u kategorijama tenor i sopran saksofonista u usponu karijere. Časopis JazzTimes uvrstio ju je rame uz rame velikana poput Herbieja Hancocka, Charlesa Mingusa i Joshue Redmana. Osvrnuvši se na spontanost one-take albuma “Claroscuro” Anat kaže: “Sviram s nekima od meni omiljenih glazbenika na svijetu, i svi pričamo istim jezikom, bez obzira odakle dolazimo.”

Anat Cohen izraelska je glazbenica odgojena u muzičkoj obitelji, koja danas živi u SAD-u. S 12 godina počinje svirati klarinet i izvodi prvi put jazz na klarinetu u bendu Jaffa Conservatory’s Dixieland. Godine 1996. upisuje prestižni Berklee College of Music u Bostonu. U to vrijeme svira tenor saksofon u raznim sastavima i okruženjima, uključujući afro-kubanski, argentinski, svira klezmer, suvremenu brazilsku glazbu i brazilski choro.

Cohen se može pohvaliti nastupima u najprestižnijim njujorškim jazz-klubovima (Jazz Standard, Blue Note, Iridium, Joe’s Pub i Jazz Gallery) te na pozornicama diljem svijeta. I njezina braća, saksofonist Yuval i trubač Avishai, također su glazbenici pa ponekad sviraju zajedno kao dio 3 Cohens Sexteta. Osim toga, provela je desetljeće kao članica Diva Jazz Orchestra, sastavljenog samo od glazbenica, s kojim je 2007. oduševila publiku na festivalu All Women Jazz Festival – Jazzarella u Zagrebu. Također, svirala je u brazilskim sastavima kao što su Choro Ensemble i Duduka Da Fonseca’s Samba Jazz Quintet.

Ulaznice za sve koncerte potražite u Vip prodajnim centrima (uz 10 % popusta za Vip korisnike), na blagajni ZKM-a, online putem www.ulaznice.hr i na prodajnim mjestima u sustavu Ulaznice.hr. Cijena ulaznica: 90/120/150 kn

Details

Date:
3 studeni, 2014
Cost:
90kn – 150kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

ZKM
Zagreb, Hrvatska + Google Map