Loading Events
  • This event has passed.

Andreja, Rundek & ekipa ‘Ftičeki’ u Močvari

14 svibanj, 2019U utorak 14. svibnja u Močvari se odvija program posvećen Ivici Baričeviću – Bari. Upad je 65/80 kn.

Andreja, Rundek & ekipa ‘Ftičeki’ u Močvari

Nastupaju:

ANDREJA, RUNDEK & EKIPA “FTIČEKI” (Zagreb) – Zagrebačka pjevačica, trubačica i performerica Andreja Kurelec Košavić već je odavno željela otpjevati i snimiti svoje drage međimurske pjesme, a sada se okružila sjajnom ekipom glazbenika i napokon to i napravila te su zajedno snimili sjajan album “Mura, Mura” nedavno objavljen za Menart Records.

Ulogu svojevrsnog producenta ovog projekta preuzeo je Darko Rundek koji je ovaj put prvenstveno u funkciji gitariste, a tek ga povremeno možemo čuti i u vokalnoj ulozi. No, to uopće nije problem jer je Andreja emotivno pristupila interpretaciji međimurskih pjesama i to onih sjetnih, tugaljivih koje su u njenoj izvedbi dobile novu dimenziju melankolije te praktično možemo pričati o istinskom međimurskom bluesu. Uz njih dvoje u ovom projektu sudjeluju i drugi sjajni glazbenici – Igor Pavlica (truba, melodika), Ana Kovačić (saksofon), Silvio Bočić (bubnjevi), Miro Manojlović (vibrafon), Roko Crnić (kontrabas) te dvojac iz Cinkuša: Nataša Radušić (mandolina) i Marko First (violina).

Svi oni zajedno su stvorili istinski sjajan projekt koji je poznatim i prepoznatljivim međimurskim pjesmama i napjevima udahnuo potpuno novi život. Album “Mura Mura” je odmah po izlasku dobio aklimativnu podršku kritike u Hrvatskoj, a riječ je o proizvodu koji definitivno ima što tražiti i u svjetskim world music okvirima.

Što se publike tiče, o prijemu ovog projekta dovoljno govori rasprodana Kinoteka na prvoj koncertnoj promociji albuma u ožujku te ovacije tijekom cijelog nastupa ove glazbene skupine.

DUNJA KNEBL & ROKO MARGETA (Zagreb) Dunju Knebl ne treba previše predstavljati. Istinska diva hrvatske etno glazbe svojim je dugogodišnjim predanim radom udahnula život mnogim tradicijskim pjesmama uglavnom iz sjevera Hrvatske. Neumorna Dunja došla je do svojeg, vjerovali ili ne, devetnaestog albuma “Svilarica svilu prede”, a njega je pripremila s gotovo pola stoljeća mlađim Rokom Margetom.

Ovaj Dunjin projekt razlikuje se od svega što je do sada radila zbog vrlo zanimljivog instrumentalnog dijela aranžmana odsviranih na doista egzotičnom izboru instrumenata, među kojima su indijski harmonij, ukulele, kalimba, sansula, swarmandal, tanpura, tapan, frame drum, različite egzotične frule i frulice (od indonezijske do irske) te najrazličitije sitne perkusije/šuškalice. U kreiranju konačnog zvuka i atmosfere albuma sudjelovao je i treći član stvaralačkog tima – Hrvoje Nikšić, dugogodišnji Dunjin suradnik te njegov studio Kramasonik.

Roko Margeta, multi-instrumentalista (bubnjevi, udaraljke, klavijature, ukulele, gitara, frule i frulice, kalimba, swarmandal, tanpura) postao je novi član grupe Kololira (Dunjinog pratećeg benda) u svibnju 2018., a Dunja i on su, pored rada na novom albumu Kololire, odlučili napraviti i ovaj projekt. Na njemu predstavljaju neke nove pjesme koje je Dunja ‘iskopala’ iz starih zapisa, ali i neke koje je ona već izvodila na ranijim radovima, ali ih je Roko odabrao te su im udahnuli novi život.

Dunja i Roko su u svojem izričaju odlučili otići još malo dalje u prošlost i učiniti pjesme jednostavnima, baš onako kako su nekad zvučale, a u live izvedbi to će doći do punog izražaja.

Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Upad u pretprodaji: 65 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 80 kn.

Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/fticeki-mochvara

PROGRAM POSVEĆEN IVICI BARIČEVIĆU BARI:

– Vrelo zvuka: ANDREJA, RUNDEK & EKIPA “FTIČEKI” (Zagreb) + DUNJA KNEBL & ROKO MARGETA (Zagreb)
– OPAKI I NAOPAKI DIZAJN, izložba plakata
–  GRIMIZNA LAGUNA, promocija stripa Jonathana Bousfielda i Igora Hofbauera
– Indie emo naočale: LIME CRUSH (Austrija), ESCAPE-ISM (SAD)

Details

Date:
14 svibanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
65kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb