Loading Events
  • This event has passed.

Antiporin – mega zabava u riječkoj Harteri

4 svibanj, 2012U petak 4. svibnja u prostoru Hartere, točnije, u Energani, održat će se prvi Antiporin u povijesti svijeta kakvog poznajemo!

Antiporin

Ponukani raspravama o spornoj ACTA-i, autorskim pravima, legalnom i ilegalnom downloadu glazbe, kaznama, progonima, i sličnim gorućim temama od globalne važnosti nakupina entuzijasta/glazbenika/ljubitelja glazbe odlučila je organizirati Antiporin. Ne, to nije lijek protiv glavobolje, grlobolje ili, nedajbože, porinitisa, to je DŽABA KONCERT U ENERGANI I SVI SU POZVANI!

Naime, u petak će se u Harteri, staroj riječkoj tvornici papira koja je tijekom posljednjih godina oživjela i postala stjecište raznolikih događanja, glazbenika, umjetnika, kreativaca, a porodila je i uspješan Hartera festival koji već 8 godina privlači brojnu publiku, održat će se koncert podrške svim glazbenicima i samoj glazbi kao rezultatu njihovog djelovanja. Na koncertu koji počinje u 21.00h nastupit će Brkovi, megazvijezde svatovskih sala, vatrogasnih zabava i inih pozornica, Stampedo, šareno društvance koje zapali publiku gdje god se pojave, uživo ili pak preko holograma, te Teška industrija članovi koje će se, iako je industrijalizacija već odavno prošla, odlično uklopiti u prostor Harterine Energane i razgaliti publiku sijasetom svima poznatih hitova u njihovoj izvedbi. Nakon live svirke party u Energani će se nastaviti do jutarnjih sati uz DJ-a pa si rezervirajte prvivikend u svibnju ekskluzivno za ultra i extra maksimalnu zabavu!

Već sljedećeg dana, u subotu 5. svibnja u podne (12.00h), zabava u Harteri se nastavlja! U istom prostoru održat će se već tradicionalni ‘The Buvljak’ koji je u svojih nekoliko prijašnjih izdanja privukao brojne posjetitelje i iznjedrio mnoge nove ljubavi, prijateljstva i ine odnose, kako među ljudima, tako i među ljudima i stvarima, stvarima i stvarima, a posvjedočili smo tu i jednom stvaranju nevjerojatne i jedinstvene ljubavne priče između lokalnog uličnog mačka i unikatnog jastuka. Bit će tu ugodnog druženja, razmjene važnih i nevažnih informacija i obične ćakule, a širinu ponude na buvljaku možemo opisati jedino ako vam kažemo da se tamo može pronaći baš sve od igle do lokomotive.

Svi zainteresirani moći će na ‘The Buvljaku’ u subotu kupiti svoj primjerak statue Porina po simboličnoj cijeni od 10,00 kn i odnijeti ga zauvijek kući da se pohvale užoj i široj obitelji te susjedima.

Glazbenici i autori koji već dugi niz godina trpe, što zbog opće recesije, što zbog cjelokupnog odnosa pučanstva prema njihovu radu i stvaralaštvu, nuđenjem replika Porina na prodaju pokušat će popraviti svoje kućne budžete, a svekoliki puk će dobiti priliku pomoći im u tome i odnijeti kućama izuzetno atraktivnu statuetu Porina. A kipić zgodnog momka Porina originalno je osmislio cijenjeni kipar Ivica Propadalo, inače aktivni član Teške industrije koja će vas dan ranije na istom mjestu zabavljati uživo!

Dakle, za simboličnu cijenu moći ćete na svoju komodu/regal/policu odložiti originalan umjetnički rad, pomoći ćete glazbenicima i autorima jer ste dobra srca i otvorene duše, a ako se požurite, možda ubodete i neki Porin koji će vam bojom odgovarati uz tapete!

ANTIPORIN & PORIN – dva su druga bratska!

Details

Start:
4 svibanj, 2012
End:
5 svibanj, 2012
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Hartera
Rijeka, + Google Map