Loading Events
  • This event has passed.

Antologijski performans Josefa Klammera u Pogonu Jedinstvo – Bubnjanje je elastični koncept

17 veljača, 2016Austrijski bubnjar Josef Klammer izvest će koncertni performans za udaraljke i elektroniku ‘Bubnjanje je elastični koncept’ (Trommeln ist ein Dehnbarer Begriff) u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo u srijedu 17. veljače s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Josef Klammer - Bubnjanje je elastični koncept
Josef Klammer – Bubnjanje je elastični koncept

Austrijski glazbenik i multimedijski umjetnik Josef Klammer predstavlja u zagrebačkoj Galeriji Močvara koncertni performans za udaraljke i elektroniku pod nazivom “Bubnjanje je elastičan koncept”. Klammer od sredine 80-ih kontinuirano radi na području razvoja inovativnih instrumenata i istraživanja transformativnih potencijala zvuka. Umjetnik prvi put presvlači bubnjeve lateksom 2008. godine, u radijskom performansu nazvanom “Membrana”, te tako dobiva rastegnuti, usporeni zvuk koji podsjeća na disanje. Performans “Bubnjanje je elastičan koncept” kompleksniji je razvoj te prvotne ideje i svojevrsna antologija umjetnikovih eksperimenata s udaraljkama, koji naglašavaju fleksibilnost muziciranja, kreativnu fascinaciju i velike ekspresivne mogućnosti instrumenata, kao i raznih drugih umjetničkih medija.

 

Josef Klammer dobitnik je brojnih nagrada, od nagrade Ministarstva znanosti i umjetnosti za računalnu glazbu koju prima 1994. do posebnog priznanja na festivalu Ars Electronica 2015. godine. Projekte je predstavljao u brojnim gradovima, kao što su Hongkong, Sevilla, New York, Berlin i Pariz. Skladao je glazbu za TV i radio programme austrijske medijske kuće ORF te za kazališne produkcije, a s brojnim ansamblima redovito izvodi novu improvizacijsku elektronsku i eksperimentalnu glazbu. Član je ocjenjivačkog vijeća za nagradu Ars Electronica za digitalnu glazbu i vijeća Styrian Cultural Initiativ i IGNM/Austria te edukator i kustos čitavog niza festivala i glazbenih projekata.

 

Organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

 

Projekt podržava: Austrijski kulturni forum Zagreb.

Details

Date:
17 veljača, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska + Google Map