Loading Events
  • This event has passed.

Argentinski Las Kellies ponovno u Zagrebu

18 rujan, 2013U srijedu 18. rujna u močvari će nastupiti ženski bend Las Kellies iz Argentine.

Las Kellies

Svima kojima su Las Kellies na svom prvom zagrebačkom koncertu, prije točno dvije godine u Spunku, izmamili osmijeh i plesni korak bilo je jasno da pred sobom imaju izvanserijski bend. Jer ono što ove djevojke iz Buenos Airesa izdvaja od ostalih naplavina koje naizgled nepresušni post-punk val izbacuje na naše koncertne obale, nije samo njihov spol i porijeklo, već u prvom redu pristup – kombinacija zaigrane naivnosti i neodoljivog šarma koji nimalo ne otupljuju njihovu garage punk oštricu.

I doista, od kada smo ih zadnji put vidjeli, Las Kellies su izbrusili zanat na još nekoliko europskih i južnoameričkih turneja, te upravo izdali novi, četvrti album, za vrlo utjecajnu britansku etiketu Fire Records. Na ovom albumu kormilo su lagano okrenuli prema dub vodama, o čemu svjedoči i izbor producenta, naime Dennis Bovell poznat je po suradnjama s Linton Kwesi Johnsonom, Fela Kutijem i Pop Group. A nije na odmet spomenuti da na albumu gostuje i Ian Svenonius iz legendarnih Make-Up.

U svakom slučaju, Las Kellies kao nastavljačice tradicije rastrzanih ženskih post-punk-dub-funk bendova poput The Slits, Raincoats, Au Pairs ili ESG donose sa sobom zarazno uvjerenje da je svaka revolucija dosadna ako se na nju ne može plesati.

Kao predgrupa će nastupiti zagrebački bend Seven Mouldy Figs.

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Details

Date:
18 rujan, 2013
Cost:
25kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map